Fietsersbond Temse deelt fietslichtjes uit

TEMSE – De nationale afdeling van de Fietsersbond organiseert weer een fietsverlichtingsactie. Ook Fietsersbond afdeling Temse doet daaraan mee, indien de corona-beperkingen en het weer het toelaten.

“We staan een eerste keer op maandag 19 oktober aan de fietsenstallingen van het station van Temse, vanaf ongeveer 7 uur ’s morgens tot het licht is”, stelt secretaris Jozef Van Breuseghem.

“Het zijn niet altijd de beste fietsen waarmee naar het station gereden wordt, en die daar worden achtergelaten in de fietsenstallingen. Maar dat wil niet zeggen dat deze fietsen niet goed verlicht moeten zijn bij duisternis”, klinkt het.

“Daarom geven we kwaliteitsvolle afneembare fietslichtjes, vooral aan fietsers met slecht verlichte fietsen, op enkele strategische plaatsen. De lichtjes zijn oplaadbaar met USB en ze geven echt veel licht. Er zijn tevens foldertjes beschikbaar met de wettelijke voorschriften over fietsverlichting. Op deze wijze willen we de veiligheid en de zichtbaarheid van fietsers bij duisternis verbeteren.”

“Nog meer uitdeelacties kunnen volgen op andere plaatsen waar fietsers komen, afhankelijk van de weersomstandigheden en van de corona-beperkingen. De donkere dagen duren nog lang”, besluit Van Breuseghem.

Een gedachte over “Fietsersbond Temse deelt fietslichtjes uit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *