Veiligheidscel Temse evalueerde weer corona-evolutie

TEMSE – De stand van zaken omtrent het aantal coronabesmettingen in Temse wordt tweewekelijks geëvalueerd door de Veiligheidscel. De toename van de besmettingen moet met de nodige waakzaamheid gevolgd worden.
Sinds de tweede uitbraak in juli tot nu testten 225 Temsenaars positief

De Veiligheidscel wordt voorgezeten door de burgemeester en bestaat uit vertegenwoordigers van de Huisartsenkring, Hogere Gezondheidszorg, schepencollege, gemeentepersoneel, Politie, Hulpverleningszone Waasland (brandweer), de woonzorgcentra en de scholengemeenschappen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van 3 verschillende statistische bronnen: de Lokale Huisartsenkring, het Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano.

Tijdens de vergadering van de Veiligheidscel op donderdag 8 oktober lichtte Dr. Rosiers de toestand in Temse toe:

Geen zieke huisartsen tot dusver.

Sinds de tweede uitbraak in juli tot nu testten 225 Temsenaars positief voor Covid-19, d.i. minder dan 1 % van de totale bevolking (30 000 inwoners)
De besmettingen deden zich hoofdzakelijk voor binnen familiale bubbels

In werkelijkheid ligt het aantal besmettingen wellicht hoger, omdat personen die besmet zijn maar geen symptomen vertonen en geen weet hebben van een mogelijke besmetting, zich niet laten testen.

De voorbije week was er een stijging van het aantal besmettingen, een toename die met de nodige waakzaamheid verder wordt opgevolgd

Op vlak van de leeftijdscategorieën met het hoogste aantal besmettingen is het opvallend dat 25,8 % scholieren betreft (t.o.v. 9,4 % bejaarden en gelijkmatige percentages bij andere categorieën)
Sinds de 2de uitbraak zijn nog geen overlijdens gemeld

Binnen de drie woonzorgcentra (De Reiger, ’t Blauwhof, Huize Vincent) zijn geen besmettingen bij personeel en bewoners.

In de basisscholen werden in september twee besmette personeelsleden en twee besmette leerlingen geregistreerd. De toestand is intussen in alle scholen genormaliseerd.

De vaststelling van overvolle schoolbussen wordt door het Lokaal Bestuur gemeld aan De Lijn.

De Veiligheidscel besliste om voorlopig geen bijkomende maatregelen te nemen en de verdere evolutie af te wachten. In het belang van ieders gezondheid roept Temse iedereen – en vooral de jongeren – op tot het strikt volgen van de coronamaatregelen:

– Draag een mondmasker waar dat verplicht of nodig is
– Respecteer de afstand van 1,5 m
– Ontsmet of was je handen regelmatig
– Beperk je contacten tot je bubbel +4

Pas wanneer IEDEREEN zich ten volle bewust is van de ernst van de pandemie en zich op veilige afstand houdt van anderen – ook binnen de eigen bubbel met 4 contacten – kan het besmettingsrisico beperkt worden.

 

2 gedachtes over “Veiligheidscel Temse evalueerde weer corona-evolutie”

  1. Ik zie nog nog steeds personen zonder, of verkeerd gebruik, van mondmaskers op de lijnbussen. Sommige buschauffeurs grijpen in maar de meesten negeren deze gevaarlijke en tegen de regels in situaties. Waarom geen controleurs meer op de bussen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *