Vandalisme en diefstal op site oude steenbakkerij Steendorp: “Heftruck kort en klein geslagen en twintig ton radiatoren gestolen”

Politie patrouilleert op domein en kon al dief van oud ijzer op heterdaad betrappen

TEMSE / SINT-GILLIS-WAAS – Bij de lokale politie van Temse-Kruibeke lopen er regelmatig meldingen binnen van vandalisme en diefstallen op de site van de oude steenbakkerij in Steendorp. Een van de slachtoffers schat de schade al op meer dan 50.000 euro.

De politie is op de hoogte en patrouilleert op de site.

De toekomst van de oude steenbakkerij tussen de Kapelstraat en de Warandestraat is nog steeds onzeker. In afwachting van de al jaren aanslepende beslissing worden de hangars en magazijnen nog steeds gebruikt als stort- en opslagplaats. Maar ook vandalen en dieven blijken hun weg gevonden te hebben naar het afgelegen terrein.

Vandalen richten ook in de verlaten panden heel wat schade aan.

“Ik gebruik een van de oude loodsen als tijdelijke opslagplaats voor antiek bouwmateriaal”, zegt ondernemer Frederik Schoenmaekers uit Sint-Gillis-Waas. “Sinds mijn materiaal daar ligt, heb ik al voor meer dan 50.000 euro verlies geleden. Alleen al de laatste maand werd er voor ongeveer twintig ton oude radiatoren gestolen. Ook mijn heftruck werd helemaal kort en klein geslagen. Uit mijn hoogtewerker werd de batterij gestolen en de toiletcontainer werd binnenin volledig verwoest. Vandalisme dat voor een klein fortuin aan kosten heeft gezorgd.”

Uitgebrande autowrakken

Verspreid over de site staan ook heel wat uitgebrande auto- en motorwrakken. Verschillende muren en loodsen werden bespoten met graffiti. De lokale politie van Temse-Kruibeke is op de hoogte van de problemen op de terreinen.

“We doen ter plaatse regelmatig vaststellingen van diefstal en vandalisme”, zegt commissaris Katty De Bruyn. “Er worden vaak jongeren opgemerkt die rondhangen aan de hangars. Het blijkt voor sommigen een sport te zijn om er zo veel mogelijk vernielingen aan te richten. Onlangs konden we ook nog een dief op heterdaad betrappen. Die had een aanhangwagen volgeladen met oud ijzer dat hij uit de loodsen had gehaald. We weten dat er heel wat gebeurt op de site dat niet hoort. Daarom worden er door onze agenten ook regelmatig controles en patrouilles uitgevoerd.”

De bestolen Frederik Schoenmaekers looft alvast een beloning uit voor de gouden tip naar zijn radiatoren. “Wie de dader(s) kan helpen vinden krijgt 1.000 euro”, zegt hij. “Voor een tip die naar de vandaal leidt die mijn materiaal heeft vernield heb ik 500 euro over.”

Wie meer weet, kan Frederik contacteren op 0494-70.80.81
(Bron: HN/Bert Foubert)

Vandalisme en diefstal op site oude steenbakkerij: “Heftruck kort en klein geslagen en twintig ton radiatoren gestolen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *