Laura (21) opent pop-upkinderboerderij met dertigtal dieren

TEMSE – De eerste kinderboerderij van Temse opende vrijdagavond officieel de deuren. Het gaat om een pop-upboerderij die drie maanden mag blijven, maar initiatiefnemer Laura Rottiers hoopt dat ’t Sweigers mag blijven.

“We hadden gehoopt in de zomer te starten, maar de vergunning liet op zich wachten.” Laura Rottiers

De inkom is gratis bij ’t Sweigers

Vrienden en familie waren vrijdagavond op de afspraak om coronaproof de opening mee te vieren. Schepen Lieve Truyman wenste de initiatiefnemers namens het gemeentebestuur veel succes.

Kinderen en ouders kunnen elk weekend langskomen om een dertigtal dieren te aaien of eten te geven. “Maar onze dieren mogen niet te dik worden.”

Laura (21) opent pop-upkinderboerderij met dertigtal dieren

De 21-jarige Laura en haar vriend Jens Van Meervenne waren deze week nog druk in de weer om alles in orde te krijgen voor de opening van hun kinderboerderij. Kinderboerderij ’t Sweigers krijgt een plekje op de boerderij van de ouders van Jens, in Sweigers-Zuid. De Sweigershoeve is al enkele generaties in het bezit van zijn familie. Omdat de Sweigers het aantal dieren op de boerderij hebben afgebouwd, is er plaats genoeg voor een kinderboerderij.

“Ik ben altijd gepassioneerd geweest door dieren en zit ook in de leidingsploeg van de KLJ”, zegt Laura. “Ik vind het tof dat ik nu de twee kan combineren, dit is altijd mijn droom geweest.”

Blotevoetenpad

In ’t Sweigers lopen zowat dertig dieren rond: alpaca’s, schapen, geiten, pauwen, konijnen, een hamster en nog zo veel meer. De kinderen kunnen ook genieten van een blotevoetenpad en er zijn speelgoedtractoren, waar kinderen mee kunnen graven of een parcours mee kunnen volgen.

De toegang is gratis. Inkomsten hoopt Laura uit de horeca te halen: er komt een grote tent waar onder andere streekbieren te verkrijgen zijn. Kinderen die de dieren willen voederen, moeten ook hun centjes bovenhalen.

“Op die manier kan ik ook controleren hoeveel mijn dieren al gegeten hebben. Ze mogen niet te dik worden.”

Laura kreeg van de gemeente een vergunning om drie maanden open te blijven. “We hadden gehoopt in de zomer te starten, maar de vergunning liet op zich wachten.”

Een openingsweekend aan het begin van de herfst, met waarschijnlijk af en toe een bui, en coronamaatregelen zoals afstand houden en mondmaskers. Gaat dit wel lukken? Laura hoopt natuurlijk van wel.

“Als mensen op café of restaurant gaan, moeten ze dezelfde maatregelen volgen”, klinkt het. “We gaan ervan uit dat de regels al ingeburgerd zijn en dat het niemand afschrikt.”

Als de kinderboerderij aanslaat, wil Laura een nieuwe vergunning aanvragen om ’t Sweigers definitief uit te baten. Ze wil de kinderboerderij dan voort uitbouwen. Zo zou op termijn een nieuwbouw de ‘drankentent’ bijvoorbeeld moeten vervangen.

t Sweigers, Sweigers-Zuid 9, van oktober tot en met december open op weekend- en feestdagen, van 10 tot 17u.

Facebook: Kinderboerderij-t-Sweigers

Meer foto’s, klik hier

Schepen Lieve Truyman wenste Laura en Jens namens het gemeentebestuur veel succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *