Victor De Cauwer in de bloemetjes gezet door nationale duivenbond

TEMSE – In het bijzijn heel wat college-duivenmelkers werd  Victor De Cauwer zondag 26 juli in de kijker geplaatst door de Nationale Duivenbond, in het stamlokaal van duivenmaatschappij De Veldduif.

Victor kreeg de voorbije week thuis het bezoek van burgemeester Luc De Ryck ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag. Hiermee is hij ook de oudste nog actieve duivenmelker van ons land. Victor De Cauwer, vader van VRT wielercommentator José De Cauwer, speelt al 86 jaar met de duiven en dat is een absoluut record.

Lekkernijen

Pascal Bodengien, nationaal voorzitter van de duivenbond, en Gertjan Van Reamdonck, nationaal penningmeester, kwamen Victor zondag letterlijk in de bloemetjes zetten in het lokaal ’t Lindenhof in de Veldstraat. Hij schonk de jarige ook een reproductie van een editie van de krant De Duif van precies honderd jaar geleden en een mand met lekkernijen.

Ook de plaatselijke duivenmaatschappij De Veldduif bracht een eerbetoon aan de de recordhouder. Een nieuwe trofee mocht daarbij uiteraard niet ontbreken.

“Victor komt nog elke week naar ons lokaal”, klonk het bij de voorzitter. “Hij neemt telkens vier duiven mee. Met de fiets mag hij niet meer rijden maar een goede vriend gaat hem elke week ophalen. We zijn heel blij dat Victor het al zo ver gebracht heeft. Hopelijk kan hij nog lang actief kan blijven.”

In naam van het gemeentebestuur wenste schepen Hugo Maes de jarige recorhouder proficiat en schonk hem twee flessen Kaailopers-jenever.

“Ik heb al heel wat meegemaakt in die 86 jaren”, grapte de jarige. “Rijk ben ik er niet van geworden maar wel gelukkig. Jammer genoeg is mijn zicht niet meer wat het geweest is maar voor de rest voel ik me prima. Zolang ik kan, doe ik dan ook verder.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *