Nieuwe mobiele foodtruck moet voor extra inkomsten zorgen voor carnavalsvereniging

TEMSE/STEENDORP – Carnavalsvereniging KV Bepikt & Bestolen uit Steendorp heeft een nieuwe mobiele foodtruck en cocktailbar. Met de opbrengst ervan wil men de financiële put dempen die ontstond door de coronacrisis.

De vereniging ontpopte zich de voorbije jaren, op korte tijd, tot één van de topgroepen in het Waasland.

“Maar de coronacrisis speelt ook ons parten”, vertelt voorzitter Gino De Lamper. “Doordat bijna alle carnavalsstoeten afgelast werden hadden we geen inkomsten. En onze praalwagen van dit jaar staat nog steeds te koop. Wellicht durven potentiële kopers geen risico nemen. Het is nog niet zeker dat de carnavalsstoeten volgend jaar kunnen doorgaan. In totaal spreken we hier toch over een verlies van zowat 8000 euro.”

Om toch wat geld in het laatje te brengen kwam men op het idee om met een nieuwe foodtruck annex cocktailbar naar buiten te komen.

“We willen deze inderdaad iets nieuws proberen”, klinkt het bij De Lamper. “ Hopelijk lukt het want als dit nieuw project niet lukt, zullen we spijtig genoeg de handdoek in de ring moeten gooien.”

Het nieuwe eetkraam zal voor het eerst naar buiten komen op zaterdag 25 juli.

“Dan staan we op het dijkpad tegenover de oude steenbakkerij in Steendorp”, stelt de voorzitter. “We kregen een vergunning van de gemeente en uiteraard zal alles coronaproof gebeuren. De dag daarop stellen we onze foodtruck op aan de vijver van de Nutriciavissers, langsheen de N16 in Bornem, voor onze eerste viswedstrijd.”

De foodtruck zal ook gehuurd kunnen worden door verenigingen. “Inclusief een voortent en tafels en stoelen, dat is allemaal in de prijs inbegrepen”, besluit de voorzitter.

Meer info: ‘KV Bepikt & Bestolen’ @Facebook

“Als dit nieuw project niet lukt, zullen we spijtig genoeg de handdoek in de ring moeten gooien”, klinkt het bij voorzitter Gino De Lamper (links) en ondervoorzitter Glenys Goossens
KV Bepikt & Bestolen heeft zowat 40 leden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *