Koppel bouwt huis om tot vergaderplek

TEMSE – Met de kinderen het huis uit, besloten Marjan Van den Eynde en haar man Frans hun woning in de Brigade Pironstraat om te bouwen tot HOFsite, een vergader- en belevingshuis voor ondernemers. Door corona staat HOFsite ook open voor gezinnen.

“Nadat onze zonen waren verhuisd, hadden we al snel het gevoel dat het huis te groot was geworden”, zegt Marjan, die beroepshalve eventplanner is.

“Toch wilden ook niet weg uit onze woning, want we wonen hier graag. En dus besloten we het over een andere boeg te gooien. We hebben over HOFsite ook niet lang moeten nadenken. We ontvangen heel graag mensen, en ze vinden het hier altijd gezellig, of dat zeggen ze toch (lacht).”

Anders vergaderen

Het huis kreeg een make-over. De living en keuken maakten plaats voor een vergaderplek en kookstudio, en de tuin kreeg verschillende zithoeken. Het koppel leeft nu op de bovenverdieping.

Voor Marjan is dit meer dan een doordeweekse vergaderplek. “Ik wil mensen op een leuke manier samenbrengen”, zegt ze. “Dit is anders vergaderen dan op kantoor. Hier kunnen de mensen opener zijn, ze kunnen een luchtje happen in de tuin of genieten van de catering.”

HOFsite biedt ook ontspanning na het werk aan, zoals een fietstocht of gegidste wandeling.

In maart, toen corona uitbrak, waren de grootste investeringen al achter de rug. Nu alles weer op gang komt, opent ook HOFsite de deuren.

“Oorspronkelijk was dit bedoeld voor bedrijven. Maar corona heeft het ons niet makkelijk gemaakt. Daarom richten we ons ook op families. Zij kunnen dit gebruiken voor een gezellig samenzijn met eten en drinken.”

Naast vergaderingen en bedrijfsevenementen, zijn dus ook pakweg babyborrels en communiefeesten mogelijk, steeds voor maximaal een twintigtal mensen. De eerste reservaties zijn al binnen. In de zomermaanden staan ook enkele publieke evenementen gepland, zoals een barbecue-experience en jazzconcert, waarvoor je kan reserveren via de website. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

www.hofsite.be

Marjan in haar tuin (foto: Tom Nuytemans)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *