De bib gaat opnieuw open

TEMSE – De Bibliotheek van Temse gaat op dinsdag 2 juni weer open voor bezoekers. Om dat bezoek zo veilig mogelijk te maken, neemt de Bib een heleboel maatregelen.

Voorlopig gaat de Bibliotheek enkel open voor het uitlenen en inleveren van materialen. Lezen of studeren in de Bib, gebruik maken van de internethoek of andere dienstverleningen zijn nog niet mogelijk.

“Helemaal zoals voordien, wordt het dus nog niet”, zegt schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA). “Zo moet elke bezoeker verplicht een mondmasker dragen en mag er slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen. Elke bezoeker krijgt een winkelmandje en volgt de aangeduide looplijnen.”

“Een bezoek wordt beperkt tot 30 minuten en gebeurt alleen of met één kind. We raden bezoekers dan ook aan om hun bezoek voor te bereiden door thuis al eens in onze online catalogus te zoeken”, geeft schepen Truyman nog als tip mee.

“Materialen terugbrengen kan via de inleverschuif naast de ingang of via de uitleenbalie”, klinkt het. “De Bibliotheek houdt alle teruggebrachte materialen drie dagen apart voor ze terug op de rekken belanden. Als elke bezoeker de richtlijnen goed opvolgt, kunnen we er samen voor zorgen dat er ook sneller meer mogelijk zal zijn.”

Ook de openingsuren worden licht aangepast:

maandag, dinsdag en woensdag, van 14 tot 18.30 u.
vrijdag en zondag, van 10 tot 12.30 u.
donderdag en zaterdag gesloten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *