Gemeentebestuur deelt bons uit om aankopen bij lokale handelaars te belonen

TEMSE – Ter ondersteuning van de lokale handelaars, tijdens deze coronacrisis, organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de lokale Unizo-afdeling een kooptombola.

“Het gemeentebestuur is creatief te werk gegaan bij het uitwerken van steunmaatregelen voor de lokale handelaars”, vertelt Stephan Van der Gucht, schepen van Lokale Economie (N-VA). “We gaan 15 000 euro aan ‘Winkelhieren’-cadeaubons uitdelen. Het is een creatieve manier om het winkelen in Temse nieuw leven in te blazen.”

“De prijzen zijn vooral aankoopbons bij de handelaars, maar ook restaurantcheques of bons die geldig zijn bij het cultureel centrum. De duurste prijzen zijn enkele ballonvaarten.

Supermarkten zijn wel uitgesloten van deelname aan de actie.

“Dit omdat we echt wel onze lokale handelaars willen ondersteunen tijdens deze moeilijke periode”, klinkt het bij de schepen. “Naast de kooptombola gaan we de terrasbelasting voor de horecazaken met 50 procent verminderen dit jaar. En het innen van de belastingen en retributies voor de handelaars wordt opgeschort tot 1 september.”

“Alle lokale handelaars, ondernemers, horecazaken kunnen deelnemen aan de actie.

“Hopelijk doen er zoveel mogelijk handelszaken mee met de actie”, klinkt het bij Van der Gucht. “We zijn volop bezig met de uitrol naar de handelaars toe en hopelijk kunnen we hiermee samen een positief verhaal schrijven.”

Naast de kooptombola zullen er ook 1500 drankbonnetjes verdeeld worden, te consumeren in de plaatselijke cafés, snackbars, ijssalons.

Het gemeentebestuur stelt posters, stickers, antwoordkaartjes en een antwoordbox ter beschikking. Unizo Temse neemt de promotie van de actie voor zijn rekening.

“We delen 15000 euro aan bons uit om lokale handelaar te ondersteunen” vlnr: Jean-Marie Van Hoeylandt (secretaris Unizo Temse), VZ Unizo Temse Stijn Teugels en schepen Stephan Van der Gucht.

Klik hieronder door voor de volledige prijzenpot…

De prijzenpot bestaat uit :

300 Winkelhieren bons van 25 euro te besteden bij deelnemende handelaars

75 winkelhieren restaurantbons van 50 euro te besteden bij de restaurants van groot Temse

40 Vip carwashbeurten

50 duo tickets voor ons cultuurcentrum

20 zwemabonnementen van 20 zwembeurten in het VITA scheldebad

2 ballonvluchten met de Jommeke ballon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *