Vellenaars willen warm hart tonen tijdens coronatijden

TEMSE-VELLE – Enkele inwoners van Temse-Velle roepen de jeugd van het Temsese gehucht op om een leuke tekening, gedicht of een knutselwerk te maken. Dit wordt dan volgend weekend bezorgd bij oudere Vellenaars die geen bezoek kunnen ontvangen. Het initiatief is een groot succes.

“Deze actie is vooraf besproken met de lokale politie en medici om alles zeker volledig ‘Corona-veilig’ te laten verlopen”
Mede-initiatiefnemer Philippe Van Robaeys

“In deze Corona-tijd ‘leeft’ Velle niet zoals het anders wel doet”, stelt mede-initiatiefnemer én Vellenaar Philippe Van Robaeys. “Dat kan ook niet omdat we alle nodige veiligheidsmaatregelen dienen te volgen. Zodat het virus optimaal bestreden kan worden en we deze zomer hopelijk allen wel terug samen een ‘levendig’ Velle kunnen vormen.”

Vele Vellenaars hebben een positief en warm hart en dat wil men tonen nu zondag 19 april.

“We roepen de jeugd van Velle op om een mooie tekening of een gedicht of een knutselwerk of iets anders leuks te maken. Daar mag gerust een leuke tekstboodschap bij gericht naar de iets oudere Vellenaars die momenteel geen bezoek kunnen ontvangen, om hen een hart onder de riem te steken in deze eenzame Corona-tijd.”

“Zondag tussen zowat 11 en 13 uur passeren we in elke straat van Velle met enkele vrijwilligers om de werkjes veilig in ontvangst te nemen, die we dan een week later bezorgen aan de oudere bewoners van Velle’, klinkt het. “Hang het werkje bijvoorbeeld in een zakje aan je brievenbus of aan je deur. Elke jongen of meisje die ons een werkje bezorgt belonen we in ruil graag direct met een zakje snoepgoed.”

Hoe kunnen de kids meedoen? Geef als reactie op de oproep op de Facebookpagina “Je bent van de Velle als…’ een bericht en/of via een privé-bericht namen en adres door. Ook wie weet op welk adres we de iets oudere Vellenaars een plezier kunnen doen met de kunstwerkjes mag ons dat zeker al laten weten.

Temse-Velle = Beeldstraat, Brandstraat, Doornstraat (tot E17), Eigenlo (tot Voeding Eigenlo), Elsstraat-Noord, Haagdam, Haasdonkse Steenweg, Heistraat, Krekel, Luiseekdam, Luiseekstraat, Schoenstraat (tot E17), Steendonkstraat, Sweigers-Noord, Veldstraat (tot E17), Velle.

“Deze actie is vooraf besproken met de lokale politie en medici om alles zeker volledig ‘Corona-veilig’ te laten verlopen”, vertelt Van Robaeys. “Daarom werd de snoep vorige week reeds in pakketjes verdeeld en worden de werkjes van de kids pas de week erna verdeeld na ‘quarantaine’ in een gesloten doos.”

“We kregen al enorm veel reactie’s. We gaan al heel veel oudere Vellenaars een warm bericht met een mooi werkje kunnen geven. Medewerkers van Familiehulp en Wit-Gele Kruis zullen instaan voor een veilige verdeling ervan bij de oudere Vellenaars.”

“De actie is tweeledig, kids zijn er mee bezig om het te maken. Kijken er naar uit dat we passeren, en krijgen een zakje snoep. Oudere mensen krijgen aandacht en een mooi werkje. Medewerkers van Familiehulp en Wit-Gele Kruis doen de verdeling van de werkjes “, besluit Philippe Van Robaeys.

“Tekeningen, gedichten en knutselwerkjes om oudere Vellenaars een hart onder de riem te steken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *