“Te veel onverantwoorden spelen nog met mensenlevens”

Burgemeester Luc De Ryck roept op tot meer verantwoordelijkheidszin

Nu al 20 overlijdens in WZC De Reiger

TemSE – Het Paasweekend met zijn uitstekend zomers lenteweertje is – zoals elders – ook in Temse niet onopgemerkt voorbijgegaan.
De politie was zowel zaterdag als zondag met vier ploegen (per fiets, motard en auto) op pad om de opvolging van de coronaregels te controleren.

“Het overgrote deel van de bevolking houdt zich aan de regels, maar jammer genoeg zijn er toch te veel uitzonderingen”, klinkt het bij burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Het is trouwens treffend dat heel wat plichtbewuste burgers de politie tippen omtrent (mogelijke) overtredingen. Zaterdag noteerde de politie 12 zulke meldingen, paaszondag 16, paasmaandag 4 (tot 17 u.).”

32 inbreuken tegen coronamaatregelen

Zaterdag werden op het grondgebied van Temse 15 PV’s opgesteld, zondag 14, maandag 3 (tot 17 u.) Dit ging om samenscholingen (op zitbanken, terrassen, picknicken, sport en spel…) en niet-essentiële verplaatsingen.

“Het is schandalig dat er nog steeds mensen zijn die geen verantwoordelijkheidsbesef hebben en spelen met hun eigen leven en het leven van anderen”, stelt de burgemeester. “Het is in deze coronaperiode opvallend dat er minder inbraken worden vastgesteld, wèl meer diefstallen van fietsen (op opritten), in tuinhuizen en garages.”

“De duur van de crisis heeft ook duidelijk een invloed op het gedrag, wat blijkt uit ruzies in gezinsverband, onder buren en vrienden. Andere vaststelling is dat er minder ongevallen zijn.”

“De politie was zaterdag ook ter plekke op het applausmoment voor het personeel en de residenten van wzc De Reiger. Een personeelslid (zorgkundige) had daarvoor een oproep gedaan via facebook. Zowat 150 mensen waren present, sereen en met de nodige afstand, en zorgden voor een minutenlang applaus, wat zowel binnen als buiten het rustoord voor heel wat emotie zorgde”, aldus De Ryck.

Al eerder besliste het Gemeentebestuur van Temse alle eigen organisaties te annuleren tot en met 30 juni, wat ook als aanbeveling werd overgemaakt aan andere organisatoren. Er worden ook geen nieuwe verhuringen binnen gemeentelijke infrastructuren meer toegelaten.

“In WZC De Reiger zijn intussen 20 mensen aan het coronavirus overleden. De eerste en de tweede verdieping zijn in quarantaine geplaatst.
In wzc ’t Blauwhof in Steendorp is 1 overlijden genoteerd”, besluit Luc De Ryck.

Archieffoto politieactie Covid-19

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *