“Er moet daar al enige tijd overlast zijn van hangjongeren”

Vlaams Belang brengt brandstichting aan Carrefour ‘bij hoogdringendheid’ op de gemeenteraad
TEMSE – Naar aanleiding van de brandstichting zondagavond in de parkeergarage van supermarkt Carrefour Market aan de Orlaylaan mocht oppositieraadslid Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) het punt bij ‘hoogdringendheid’ toch nog op de agenda van de gemeenteraad plaatsen.

Normaal moeten bijkomende agendapunten voor de gemeenteraad door de raadsleden minstens een week op voorhand doorgestuurd worden aan de voorzitter van de gemeenteraad.

“Toen we een kijkje gingen nemen blijkt de schade veel groter dan aanvankelijk gedacht”, aldus Annemie Muyshondt. “Er werd direct gezegd door de mensen in de buurt dat er daar toch camera’s hangen. Waarschijnlijk is dat nog volop in onderzoek bij de politiediensten. Maar ik heb toch een aantal vragen: Zijn dat gemeentelijke camera’s of camera’s van de supermarkt ? Zou men bij het plaatsen van nieuwe camera’s in Temse misschien rekening kunnen houden om in het plan daar eentje extra te voorzien ? Ik heb me laten vertellen door buurtbewoners dat er daar al enige tijd heel veel overlast is van hangjongeren, straatracen en mensen die daar lastig gevallen worden. Dat moet al een tijdje aan de gang zijn. Gaat er opgetreden worden en iets aan gedaan worden om dit in de toekomst te vermijden ?”

“U begrijpt dat ik hier in de openbare zitting maar beperkt kan antwoorden. Maar het onderzoek door de politiediensten is lopende “, antwoordde burgemeester Luc De Ryck (CD&V)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *