Zwaar verkeer niet meer welkom bij scholen

TEMSE – Tijdens de spits mogen er geen vrachtwagens en tractoren meer in de omgeving van scholen rijden. Het bestuur van Temse heeft daarvoor het Charter Werftransport ondertekend.

Door ’s ochtends en ’s avonds zwaar verkeer aan de schoolpoort te weren, op de momenten waarop de leerlingen hun school binnen- en buiten wandelen, wil het gemeentebestuur de verkeersveiligheid in de gemeente verhogen. In het centrum van Temse geldt al een verbod voor vrachtverkeer, maar daar zijn uitzonderingen op, bijvoorbeeld voor leveringen bij bouw- en wegenwerken.

“Door het charter moet er een signalisatieplan worden uitgewerkt bij een werf, met een alternatieve route”, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Dat zal ook worden opgenomen in de bouwvergunning.”

Die alternatieve route moet het vrachtverkeer dan volgen wanneer de scholen openen en sluiten.

Het bestuur wil goed opvolgen of de reglementering wordt nageleefd. “Wij hebben gemachtigde opzichters aan elke school”, gaat de schepen verder. “Zij zullen onze ogen zijn en mogelijke overtredingen opmerken.”

De politie zal ook controles uitvoeren wanneer zij weten dat er bouw- of wegenwerken in de buurt van een school worden uitgevoerd.

Het charter, dat tot stand kwam samen met verschillende partners zoals de Vlaamse Bouwfederatie, werd al eerder deze maand ondertekend en is dus al van kracht. Onder andere voor de werken aan rustoord De Reiger en aan een appartementencomplex in de Gelaagstraat in Steendorp, wordt er ondertussen al rekening mee gehouden. (Bron HN/tns)

Wie in Temse bouw- of wegenwerken wil uitvoeren, moet voortaan een alternatieve route voorzien voor vrachtverkeer. (Foto: tns)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *