Groen Temse wandelde het jaar in

TEMSE – Wie op zondagnamiddag 19 januari niet op één of andere familiebijeenkomst moest zijn, gaf present op de jaarlijkse nieuwjaarswandeling van Groen Temse. Er werd verzameld in het Rozenhof. Onder de aanwezigen was Vlaams Parlementslid en fractieleider in de Lokerse gemeenteraad Björn Rzoska.

De wandeling zou voornamelijk langs trage wegen gaan. In zijn welkomstwoord focuste voorzitter Herman Van Meervenne op het belang van trage wegen en op het project ‘Wegspotters’ , dat eind vorig jaar van start is gegaan in de gemeente, en waar meerdere leden van Groen Temse als vrijwilliger bij betrokken zijn. Groen Temse draagt ook de zwerfvuil initiatieven ‘Mooimakers’ en ‘Schoon volk’ een warm hart toe. Tijdens de wandeling werd door enkele ‘mooimakers’ enthousiast zwerfvuil verzameld. Dat resulteerde in een oogst van –jammer genoeg- meerdere zakken zwerfvuil.

Onder de wandelaars waren ook twee mensen van het buurtcomité ‘Den Esch’. Zij gaven tijdens de wandeling toelichting bij de bouwaanvragen voor appartementen, en hun bezorgdheden daarover, en toonden met enige trots de realisaties in het park Den Esch, die er zijn gekomen door toedoen en dank zij de inspanningen van het buurtcomité.

Na de wandeling was er tijd voor een drankje en hapjes uit de keuken van het Midden Oosten. Björn Rzoska overhandigde nog enkele flessen champagne aan Groen Temse. Een late inlossing van een belofte omwille van het puike resultaat van Groen Temse in de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

De namiddag werd afgesloten met een miniconcertje van een Irakese oed-speler (oosterse luit).

Meer foto’s bekijkt u op de Facebookpagina: “Politiek nieuws uit groot-Temse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *