Willy is al 90 (!) jaar lid van turnclub: “Maar sporten doe ik alleen nog wanneer er niemand kijkt”

TEMSE – Afgelopen weekend stonden de provinciale voorrondes van de discipline toestelturnen op het programma in Temse. Sommige winnaars kregen hun medaille uit ervaren handen: die van de 97-jarige Willy Van Wauwe. Willy is dit seizoen 90 jaar lid van turnkring Rust Roest.
Willy Van Wauwe

Rust Roest organiseerde afgelopen zaterdag en zondag de eerste provinciale voorronde voor toestelturnen meisjes. Zowat 330 gymnasten van 62 turnverenigingen toonden in sporthal Temsica hun kunnen.

Ook Willy Van Wauwe was van de partij. Hij is een vaste waarde in de turnkring. Hoewel Willy de 90 ver voorbij is, was hij nog trainer bij Rust Roest tot 2018, zo was hij officieus de oudste turntrainer ter wereld. Goed 70 jaar heeft hij alles gegeven voor de jonge gymnasten.

Babbeltje na de match

“Ik ben gestopt omdat ik niet meer mee kan met de jeugd”, zegt hij. “Ik maak graag eens een praatje voor of na de training. Maar nu zijn ze allemaal bezig met hun smartphone, en na de wedstrijd gaan ze direct naar huis.”

Toch is Willy nog steeds aanwezig bij de trainingen, en fysiek en mentaal heeft hij zeker niet te klagen. “Af en toe doe ik nog eens aan pompen of turnen, maar alleen als niemand kijkt”, zegt Willy lachend. “Als het dan niet lukt, dan hebben ze het toch niet gezien.”

Willy werd in 1930 lid van Rust Roest. Veel van de turntoestellen heeft Willy, van beroep meubelmaker, zelf gemaakt. “We gebruiken zijn materiaal nog steeds, zolang het nog goedgekeurd wordt voor gebruik”, zegt penningmeester Katrijn De Gendt. (Bron + foto: HN/GVA – Tom Nuytemans)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *