Tentoonstelling Kerststallen uit de ganse wereld

TEMSE – In de kapel van het voormalige klooster van de Broeders van Liefde in de Scheldestraat kan men de komende weekends terecht voor de tentoonstelling ‘Kerststallen uit de ganse wereld, uit de collectie van Guido Spildooren.

“Het begon allemaal zowat 56 jaar geleden na mijn huwelijk, toen kocht ik mijn eerste kerststal in Antwerpen”, vertelt Guido Spildooren. “Ondertussen heb ik 417 losse en vaste kerststallen in mijn collectie.

“Momenteel zit ik wel aan het hoogtepunt want het probleem is om voldoende ruimte te hebben om alles te stockeren. Het is niet de eerste keer dat ik er mee naar buiten kom maar nu is het wel met de volledige collectie.”

“Het is trouwens momenteel vooral door vrienden en familie dat ik mijn collectie nog kan uitbreiden. Als zij op vakantie een kerststal opmerken en die is prijselijk vraag ik om die mee te brengen. Als we zelf op reis gaan dan is kerststalletjes kijken het eerste wat we doen.”

Meer foto’s van de officiële opening, klik hier

De tentoonstelling is gratis te bekijken van zaterdag 7 t.e.m. zondag 22 december elk weekend telkens van 14 tot 17 uur. Ook op donderdag 26 december van 14 – 17 uur. Dit in de kapel van het voormalige klooster van de Broeders van Liefde bereikbaar via de parking aan de Scheldestraat 62.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *