Werken Dorpstraat Elversele starten op 4 november: geen doorgaand verkeer vanaf begin 2020

ELVERSELE – Maandag 4 november start de aannemer met de eerste fase van de wegenwerken in de Dorpstraat. Daar wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, en ook de rijbaan wordt heraangelegd. Een tijdlang zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

In verschillende fasen zal gewerkt worden tussen de rotonde aan de N41 en het begin van de Dorpstraat. In een eerste fase wordt het doodlopende deel van de straat richting kerkhof aangepakt. Pas na de kerstvakantie zal het kruispunt met de Hof ter Elstlaan worden opengebroken. Vanaf dan is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk. De werken zullen minstens 150 werkdagen duren en ten vroegste in de zomer van 2020 afgerond zijn.

“Voor elke fase rekenen we een bepaald aantal werkdagen. Omdat er risico is op weerverlet, zullen we bewoners telkens informeren wanneer een nieuwe fase precies aanvangt”, lichtte Nele De Keyser van aannemer C-DS toe op de infoavond die dinsdagavond georganiseerd werd.

“Om de hinder te beperken zullen we de voetpaden tijdens de rioleringswerken zo veel mogelijk vrij proberen te houden. Na de rioleringswerken komt er een wegbedekking waarop lokaal verkeer kan rijden.”

Tijdens de werken wordt elke maandag een werfvergadering georganiseerd op maandag om 9 uur. Die zal plaatsvinden in de werfcontainer ter hoogte van het kerkhof. Vanaf januari zal het doorgaand verkeer tussen de N41 en Sombeke in beide richtingen via de Nijverheidslaan worden omgeleid. (Bron: HN/GVA – Mathias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *