Expo LILA-Plus in het Molenhuis

TEMSE – Op vrijdag 6 september vond in Het Molenhuis (Wilfordkaai 23A) de opening plaats van de expo LILA-plus, georganiseerd door het gemeentelijk Cultuurcentrum.

Tijdens de vernissage werd het woord gevoerd door Lutgarde De Gendt van LILA-plus en burgemeester Luc De Ryck. Lutgarde De Gendt verwelkomde de genodigden en lichtte het schilderscollectief toe. Burgemeester Luc De Ryck verklaarde de expo voor geopend.

De tentoonstelling toont aquarel, acryl en beeldhouwwerk.

LILA-plus is een schilderscollectief bestaande uit

L Liliane Van Heygen

I Ingrid De Cock

L Lutgarde De Gendt

A Agnes Verniers

-plus Maurits Van Pellicom

Hun verhaal startte in 1999 toen zij verscheidene cursussen volgenden bij kunstschilder-aquarellist Walter Lebbe. Onder zijn deskundige begeleiding deden ze aanvankelijk enkel aquarel (landschappen, bloemen en dorpszichten), tot hij hen ook stimuleerde om de acryltechniek uit te proberen. Ook dat wist de dames te bekoren. Alleen Maurits Van pellicom bleef trouw aan de aquarel-techniek.

Al die jaren bleven ze nauw samenwerken. Zij vormen een hechte groep waar ieder zijn ding doet, zijn eigen manier van werken heeft en zijn eigen stijl ontwikkeld heeft.

Sommigen onder hen zijn doorheen de jaren ook nog andere kunstvormen gaan beoefenen. Zo worden ook enkele beeldhouwwerken van Agnes Verniers tentoongesteld.

De expo is vrij toegankelijk tijdens de weekends: zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., zondag ook van 10 tot 12 u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *