Gratis soep voor schoolgaande jeugd

TEMSE – De gemeente biedt van november tot maart gratis soep aan op de lagere en middelbare scholen.

“Zo willen we de strijd aangaan met lege of ongezonde brooddozen”, zegt schepen van Onderwijs Tineke Van Britsom (N-VA). Voor de levering van de soep werkt de gemeente samen met broodjeszaak N.O.O.S., die nu al dagelijks tachtig liter soep levert aan bedrijven in de buurt.

“Het is voor gezinnen niet altijd gemakkelijk dagelijks een portie groenten en fruit aan te bieden aan hun kinderen. Vaak houden ouders hun kinderen thuis tijdens de middagpauze omdat ze de financiële middelen niet hebben een gezonde lunch te voorzien. Ook valt de vaak ongezonde inhoud van de brooddozen op. We schrikken niet meer van hamburgers en frietjes of van pizza en kebab. Tijd voor verandering en ondersteuning”, klinkt het.

De schepen van onderwijs Tineke Van Britsom en de dienst onderwijs Sofie Van Ranst sloegen de handen in elkaar met broodjeszaak N.O.O.S. om tijdens de wintermaanden (1/11 – 1/03) gratis verse soep aan te bieden aan de lagere scholen en de middelbare school van Temse.

“Het gaat hier over 11 basisscholen en 1 middelbare school. Er werd in deze testfase voor gekozen geen warme dranken aan te bieden aan kleutertjes”, stelt Sofie Van Ranst.

De totale kostprijs van het project bedraagt jaarlijks ca. € 25.000, waarvan onze gemeente de volledige kost draagt. We hopen hiermee zoveel mogelijk kinderen dagelijks een tas verse soep aan te bieden.

Schepen Tineke Van Britsom, Christof De Breucker van broodjeszaak N.O.O.S. en Sofie Van Ranst van de gemeentelijke dienst onderwijs: “Van november tot maart elke dag gratis verse soep voor de schoolkinderen in Temse.” (foto: Mattias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *