Mobiliteitsbeweging “Haal De Lijn over de brug” maakt zich grote zorgen over de dienstverlening van De Lijn in het Waasland.

TEMSE/WAASLAND – Werkgroep “Haal DE LIJN over de Brug” stelt vast dat De Lijn zonder enige informatie naar de reizigers toe en dus op een vrij sluikse manier, vrij stevig inhakt op het aanbod van de snelbuslijn 99S (Hamme – Temse – Kruibeke – Antwerpen LO).
Haal De Lijn over de brug” zal deze problematiek van nabij opvolgen

Sinds begin juli werd het aanbod werd in de daluren gehalveerd, terwijl deze bussen een zeer hoge bezettinggraad hebben”, stelt Dirk Smet. “Wij hebben hierover op 4 juli een eerste maal informatie gevraagd aan De Lijn maar zonder enig resultaat. Men zou kunnen veronderstellen dat dit te maken heeft met de vakantieperiode, maar dit blijkt helemaal niet het geval.
Onze herhaaldelijke oproep naar De Lijn toe om meer informatie over dit gegeven, valt blijkbaar in dovemansoren. Dit vinden wij niet meer van deze tijd.”

Uit recent overleg van de werkgroep met de gemeentebesturen van Temse & Kruibeke leren we dat De Lijn zou aangeven, dat dit te maken zou hebben met de grote omleidingen die momenteel voorzien zijn op dit traject (deze zijn voorzien tot het einde van het jaar red.). Er is bij de beide gemeentebesturen trouwens een grote bezorgdheid in dit verband rond de dienstverlening.

“Onze mobiliteitsbeweging stelde naar De Lijn toe, dat de huidige situatie enorm veel problemen stelt naar de reizigers toe, de bussen (93 & 95) tussen Temse en Antwerpen LO maken ontzettend veel vertraging door deze zeer grote omleiding(en) waardoor de reizigers nauwelijks kunnen inschatten, wanneer hun bus eraan komt.”

“Door nu één bus op 3 af te schaffen (snelbus 99S Hamme – Temse – Kruibeke – Antwerpen LO) in de daluren is de wachttijd ontzettend groot. Bovendien zijn deze buslijnen meestal ontzettend goed bezet, waardoor met de huidige stand van zaken, in de komende weken (september) een capaciteitsprobleem dreigt te ontstaan.”

De gemeenten Hamme, Elversele en Tielrode zijn hierbij trouwens het ergste getroffen.

“Hun bus 99S/99 rijdt slechts tot Temse, waardoor zij noodgedwongen nu een overstap moeten maken in Temse op de ‘vertraagde’ buslijnen 93 en 95, om zich in de richting van Antwerpen LO te verplaatsen. Wij ontvingen hierbij reeds tal van reacties vanuit de reizigers.”

“Haal De Lijn over de Brug” vreest dan ook het ergste, wanneer de zomerverlofperiode eindigt en de scholen terug opstarten in september.

“Zowel de gemeente Kruibeke als de gemeente Temse zijn hier samen met onze mobiliteitsorganisatie uitermate bezorgd over”, stelt de werkgroep. “Uit goed ingelichte bron (bij het personeel) vernemen wij nu bovendien dat De Lijn in het Waasland kampt met een groot tekort aan buschauffeurs en is de vrees dus groot dat deze ingekrompen dienstregeling om die reden wel eens een definitief karakter zou kunnen krijgen. Dit zou totaal onverantwoord zijn op deze buslijnen die nu reeds kampen met een zwaar capaciteitstekort.”

“Haal De Lijn over de brug” zal deze problematiek van nabij opvolgen en hoopt dat De Lijn tot betere inzichten komt. Tegelijk vragen wij een echte communicatie met de reiziger(s), want daar ontbreekt het volledig aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *