Den Azalee Temse verhuist volgend jaar naar de Krijgsbaan

Drankenhandel ruimt plaats voor kringwinkel
Niet supermarktketen Albert Heijn, wel kringwinkel Den Azalee neemt zijn intrek in het gebouw van drankenhal Mettepenningen aan de Krijgsbaan. Den Azalee zit nu te krap behuisd in de Hoogkamerstraat.

Een grote winkelruimte van meer dan 2.000 vierkante meter, mét een ruime parking: dat was precies waar kringwinkel Den Azalee naar op zoek was.

‘We hebben drie vestigingen. In Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas zitten we in voldoende ruime en goed uitgeruste gebouwen, maar Temse bleef een knelpunt. In de Hoogkamerstraat in Temse huren we een verouderd en minder goed gelegen pand’, licht Den Azalee-voorzitter Mike Nachtegael toe.

‘Investeren drong zich op, maar dat ligt niet voor de hand want in een gehuurd gebouw zijn er minder toekomstmogelijkheden. Daarom zochten we een andere locatie en die vonden we aan de Krijgsbaan.’

Aanvankelijk had Albert Heijn zijn oog laten vallen op deze locatie, waar tot begin dit jaar Mega-Drinks gevestigd was. De supermarktketen had al een socio-economische vergunning aangevraagd bij de gemeente, maar deze zomer werd die aanvraag plots ingetrokken. Dat effende het pad voor Den Azalee.

De gemeente heeft een akkoord bereikt met de eigenaars om het gebouw en de omliggende parkeerplaats met Den Azalee aan te kopen. De ruime parking is een troef: het gebrek aan parkeerplaatsen is een knelpunt bij de vestiging in de Hoogkamerstraat.

De overdracht is formeel getekend en gaat begin januari 2016 in. De ingebruikname is gepland eind 2016.

Het is een zware investering, maar meteen een enorme verbetering voor de kringwinkel in Temse. Door deze aankoop gaat die naar drie volwaardige winkels, die eigendom zijn van de vzw.

‘Het ruimere pand zal niet alleen aangenamer zijn, maar biedt ons veel meer mogelijkheden, ook om later nog uit te breiden. De ligging aan de Krijgsbaan is fantastisch. Er is veel passage en dat kan extra volk naar de winkel lokken. Tegelijk is het een investering in sociale economie en komt er extra tewerkstelling. De toekomst van de kringwinkel in Temse wordt door deze investering verzekerd’, besluit Nachtegael.

De drankenhandel die huisde in de gebouwen is overgenomen door brouwerij Alken-Maes

Bron: HNB, GVH

Eind volgend jaar zal de kringwinkel zijn intrek nemen, in de voormalige drankenhandel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *