Gezellige drukte voor open deur gloednieuw Natuurhuis in Steendorp

Vrijdagavond 2 oktober 2015 werd in de schoot van natuurparken de Roomkouter, het Gelaagpark, en het Fort van Steendorp, langsheen de Kapelstraat, het Natuurhuis officieel geopend door Joke Schauvliege (CD&V) , Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Zaterdag was er heel wat belangstelling voor de open deur van het fonkelnieuwe Natuurhuis.

DSC_0277Het Natuurhuis moet de nieuwe thuis worden voor verschillende natuur- en milieuverenigingen. En een uitvalsbasis voor scholen en groepen. Niet enkel voor deze groepen, maar ook voor individuele  bezoekers, is een belevingstuin ingericht, met natuur, natuureducatie en kunst. Er is een poel met vlonder en een blotevoetenpad. Er is ook een dierenhotel voor solitaire bijen, lieveheersbeestjes, vlinders, egels en vleermuizen.

Het Natuurhuis heeft ook een dakterras waar men een fenomenaal uitzicht heeft over de site. In de winter, als de bomen hun bladeren verloren hebben, zal men van op het terras zelfs de Schelde kunnen spotten.

Het Natuurhuis werd gebouwd door het sociaal economiebedrijf Groep Intro. De realisatie kwam tot stand dankzij Europese, Vlaamse en Provinciale subsidies en met medewerking van het Gemeentebestuur en een grote groep vrijwilligers.

In de nabije omgeving is op enkele infoborden informatie terug te vinden over de Roomkouter, omliggende natuurgebieden zoals Gelaagpark en Fort van Steendorp en het kasteel Blauwhof.

Zaterdag 3 oktober zette het Natuurhuis de deuren wijd open en kon iedereen een kijkje komen nemen. Heel wat geïnteresseerden  gingen in op de uitnodiging. Er heerste dan ook een gezellige drukte op de site van de Roomkouter.

Er waren ook tal van randactiviteiten. Zo konden onder meer de allerkleinsten meespelen en – zingen met de kinderfanfare, met instrumenten van natuurlijke oorsprong.

Meer foto’s, klik hier

DSC_0213
De allerkleinsten konden meespelen met de kinderfanfare, met instrumenten van natuurlijke oorsprong.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *