Gemeentebestuur plaatste zonnepanelen op de bib en de Mosterdpot

TEMSE – Het Lokaal Bestuur Temse plaatste in juni zonnepanelen op zowel het dak van de Bibliotheek van Temse als op het gemeenschapscentrum De Mosterdpot in Steendorp.

Met deze twee investeringen wil de gemeente haar steentje bijdragen aan een beter klimaat en tegemoetkomen aan haar engagement in het kader van Waasland Klimaatland (20 % minder CO2-uitstoot tegen 2020).

De totale investering voor het plaatsen van de zonnepanelen bedraagt 40 039,56 euro, incl. btw.

“Waar we vroeger uitsluitend inzetten op het extra isoleren van onze gebouwen, hebben we nu voor het eerst geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Dat is goed voor de portemonnee van de gemeente, die minder energie moet ‘kopen’, en dat is ook goed voor het milieu.”, besluiten de tevreden schepenen Lieve Truyman (Nutsvoorzieningen), Hugo Maes (Leefmilieu) en Tineke Van Britsom (Duurzaamheid).

De Bibliotheek kan nu haar eigen elektriciteit opwekken, waardoor het lezen en (uit)lenen van boeken duurzamer wordt. Ook de gebruikers en bezoekers van De Mosterdpot zullen nu klimaatvriendelijker kunnen vergaderen en feesten.

V.l.n.r. Kristof Van Gansen, projectcoördinator Waasland Klimaatland, bibliothecaris Jeroen De Lathouwer en de schepenen Tineke Van Britsom, Lieve Truyman en Hugo Maes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *