Succesvolle Sinksenkoers ’19 met 40 deelnemers en verrassingsgasten José De Cauwer en Jan Vertonghen

TEMSE – Zondag 9 juni organiseerde ‘Wielerbelangen Temse’ voor het tweede opeenvolgende jaar de ‘Sinksenkermiskoers – Memorial Robert Roosen’. Net als bij de editie van vorig jaar was ook deze wielerwedstrijd ingericht voor nieuwelingen (15- en 16-jarigen). Ondanks de concurrentie van andere wielerwedstrijden in de regio waren er toch zo’n 40 vertrekkers, waaronder een delegatie van de Turkse Nationale ploeg.

De wedstrijd was meteen een hoogdag voor wielerminnend Waasland. Hammenaar Luca D’Hollander rammelde in de eerste ronde al het peloton uit elkaar om uiteindelijk met een renner van de Turkse Nationale ploeg naar de aankomstlijn te rijden. Hoe sterkhouders als Thomas Skandera ,Joppe Sterck en Joran Van Gucht zich weerden ,dichter dan 20 seconden kwamen ze niet meer. Luca mocht uit de handen van Rode Duivel Jan Vertonghen, die één van de verrassingsgasten was, zijn eerste bloemtuil in ontvangst nemen. (Bron: Erik Westerlinck)

Na de wedstrijd was er in de feestzaal van het gemeentehuis een receptie voor genodigden waarbij gewezen profrenner en huidig VRT-wielercommentator, José De Cauwer één van de eregasten was.

Meer foto’s, klik hier

De winnaar kreeg de bloemen uit de handen van Rode Duivel Jan Vertonghen (foto: Erik Westerlinck)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *