Huldiging Franky De Graeve, 40 jaar actief bij UNIZO

TEMSE – Gewezen schepen van Toerisme en Financiën, en huidig ondervoorzitter van Woonanker Waas, Franky De Graeve (CVD&V)  werd door de lokale afdeling van Unizo in de bloemetjes gezet.

Op verzoek van Desiré Van Riet werd Franky De Graeve (eind jaren zeventig) bestuurder bij het toenmalige NCMV. Als zoon van Achiel De Graeve en de legendarische Maria Speelman was hij niet alleen de commerciële junior binnen de Graaftex-familie, hij stond in 1979 ook aan de wieg van de eerste ‘Sleutelbraderij’. In zijn lange bestuursperiode bij UNIZO heeft Franky De Graeve een opmerkelijk parcours uitgezet voor de lokale ondernemers. Van 1988 tot 1995 was hij zelfs afdelingsvoorzitter en als schepen bleef hij tot eind 2018 voor uitstekende relaties zorgen tussen het schepencollege en de ondernemers van Temse.

Ondertussen is Franky De Graeve ondervoorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij ‘Woonanker Waas’ (voorzitter is Chris Lippens van gemeente Sint-Gillis-Waas; zij delen dit mandaat: ieder neemt 3 jaar het voorzitterschap waar) en daarom besloot hij om zijn mandaat bij UNIZO stop te zetten. Zijn ondernemend palmares mocht niet onopgemerkt voorbijgaan en een passende hulde namens UNIZO-Temse viel hem te beurt.

Voorzitter Stijn Teugels, ere-secretaris Bert Andries en erevoorzitter Patrick Michiels prezen, elk in hun eigenste stijl, de ontelbare verdiensten van Franky De Graeve en zijn echtgenote Nicole De Mey. Burgemeester Luc De Ryck liet een passende en persoonlijke boodschap voorlezen namens het Lokaal Bestuur Temse. Een en ander werd beklonken en afgerond met passende geschenken gevolgd door een gemoedelijk dankwoord vanwege ‘L’HOMME SYMPA’ himself: Franky De Graeve.

Bestuurders UNIZO-Temse v.l.n.r.: Daphne Van de Voorde, secretaris Jean-Marie Van Hoeylandt , voorzitter Stijn Teugels, Vic Van de Voorde, Eva Meersman, Frederik Poschet, Alexander Heyman, financieel beheerder Johan Nees, Peter Servotte, afscheidnemend bestuurder Franky De Graeve en erevoorzitter Patrick Michiels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *