Nabukodonosor verplettert alweer tegenstand

TEMSE – Als afsluiter van het carnaval vond maandagavond de popverbranding plaats, gevolgd door de bekendmaking van de officiële uitslag van de cavalcade. Nabukodonosor uit Bazel werd weer de grote slokop.
Prins Polle I mocht de vlam in de pop steken. Vanaf dit jaar een nieuwe ‘pop’ in de vorm van een Azijnzeker, de spotnaam van de Temsenaars

Nadat Nabuko Donosor zondagavond al de prijs van de Zelfjury won, waarbij de groepen zelf punten geven, wonnen ze net zoals vorig jaar de eerste prijs bij de officiële jury. Daarbij wonnen ze ook de Wisselbeker de Jodeljongen, de prijs voor de groep die het ludiekst een plaatselijk thema uitbeeld.

Nabuko paste net zoals de voorbije jaren in Temse zijn thema aan. Dit jaar was dat een eerbetoon aan het carnavalscomité die vorug jaar Reus Den Belleman boven de doopvont hielden.

“De doop van de reus naar het evenbeeld van Gerard Den belleman was vorig jaar het event van het jaar”, aldus voorzitter Kurt Smet. “De cafetaria van AC De Zaat, waar het officiële gedeelte van het event doorging, zat afgeladen vol. En aangezien de ‘concurrentie’ een politiek thema had, lijkt het mij dat wij De Jodeljongen wel moesten winnen.”

Nabukodonosor wer dus door de jury tot primus van de carnavalsstoet verkozen. Ze scoorden 1498 punten, maar liefst 191 punten verschil op de tweede KV Bepikt en Bestolen, een groep die pas vorig jaar opgericht werd. Zij behaalden 1319 punten. Het podium werd volgemaakt door de Oeteldonkers met 1307 punten. De Sharkys eindigden op de vierde plaats.

“Ik had gehoopt dat we voor de derde keer alle prijzen gingen binnen rijven, maar nooit durven dromen”, klonk het bij voorzitter Kurt Smet. “Alle groepen streven naar eenzelfde doel. Iedereen doet zijn best op zijn manier. Ik wil onze volledige ploeg bedanken die dit weer mogelijk gemaakt heeft. Want men mag nog zo’n mooie wagen hebben of fantastisch kostuums, als de ploeg zelf er niet wil voor gaan en ambiance maakt dan bereik je niks.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *