Carnavalstoet Elversele definitief afgelast

Prins Peter I tot tranen toe bewogen als Prins zonder stoet
ELVERSELE – Net zoals in vele andere gemeente werd ook in Elversele de carnavalsstoet afgeblazen uit veiligheidsoverwegingen. Het was de eerste keer in de 47-jarige geschiedenis van het carnaval in de Durmegemeente. De stoet alsnog op een ander tijdstip organiseren is onmogelijk.

“Het zou onverantwoord geweest zijn om de carnavalisten de baan op te sturen in dit stormweer”, aldus Albert D’Haen, voorzitter van comité Jawhol.

Een deel carnavalisten hoopte dat de stoet van Elversele op een ander tijdstip toch nog zou kunnen doorgaan.

“Dat is spijtig genoeg niet mogelijk. De komende weken zijn er stoeten in Belsele, Temse en Hamme. Vele groepen die bij ons meegaan zijn daar van de partij. Om onze stoet daar nog tussen te passen is een onmogelijke zaak. En ook dan moeten we afwachten wat de weergoden in petto hebben.”

Voor prins carnaval Peter Van Hoecke werd het een carnaval in mineur. Hij was voor de eerste keer een prins zonder stoet.

Het is heel jammer, ik was tot tranen toe bewogen vertelt Peter. “Natuurlijk gaat de veiligheid boven alles. Doch de morele steun van alle carnavalsgroepen deed wel deugd, al is dit slechts een magere troost.”

Voor Albert D’Haen was het alvast zijn laatste carnaval als voorzitter van het comité. Hij kondigde zaterdag tijdens de prins-aanstelling aan dat hij de fakkel wenst door te geven.

“De vraag is trouwens of het carnaval in Elversele volgend jaar wel kan doorgaan”, stelt D’Haen. “Er zijn namelijk herinrichtingswerken in het centrum van onze gemeente gepland.”

“Positief blijven denken is de boodschap”, reageert schepen van Openbare Werken Hugo Maes (CD&V). “Eens de aannemer is aangesteld kunnen we de planning maken en dan zien we wel hoe we één en ander op elkaar kunnen afstemmen.”

De weergoden zorgden ervoor dat Prins Peter I er eentje was zonder stoet

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *