Schepencollege Temse geeft ongunstig advies aan omgevingsvergunning steenbakkerij Steendorp

TEMSE/STEENDORP – In zijn zitting van 4 maart heeft het schepencollege ongunstig advies gegeven aan de aanvraag van Vagaetrans bvba met betrekking tot het terrein van de gewezen steenbakkerij van Steendorp. Het college heeft in deze een adviserende functie, de beslissingsbevoegdheid ligt bij de Deputatie.

Tegen de aanvraag werden 1.151 bezwaren ingediend.

De aanvraag betreft een omgevingsvergunning klasse 1 voor het uitbreiden van een tussentijdse opslagplaats tot een afvalverwerkend bedrijf met een belevingscentrum (met ambachtelijke pannen- en steenbakkerij) en talrijke ingedeelde inrichtingen op het bedrijfsterrein van de ex-steenbakkerij. De aanvraag omvat het slopen van diverse bestaande bedrijfsgebouwen, bouwen van een overkapping, bijkomende verharding, verwijderen van bestaande verharding, reliëfwijziging, ontbossing, heraanleg toegangsweg en een betoncentrale.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *