Veel volk voor kerstboomverbranding

Evenement blijft nog altijd jaarlijkse afspraak voor inwoners

TEMSE/TIELRODE – Voor de 27ste keer organiseerde KWB Tielrode een kerstboomverbranding in de paardenpolder. Van op het dorpsplein wandelden eerst meer dan 200 deelnemers richting paardenpolder tijdens een fakkeltocht voor vrede en verdraagzaamheid.

Daarna konden de kinderen onder het toeziend oog van organisatie, ouders, grootouders en brandweer het vuur in de kerstboomstapel steken.

Eind vorig jaar bracht VRT nog het nieuws dat er steeds minder traditionele kerstboomverbrandingen georganiseerd worden in Vlaanderen, vooral wegens het milieu-aspect.

“Onze kerstboomverbranding blijft in ieder geval nog altijd een jaarlijkse afspraak voor de inwoners”, aldus Eddy Noens van KWB Tielrode. “We hebben nog geen vraag gekregen van de gemeente om te stoppen met ons evenement. Wellicht zal dat pas gebeuren als de hogere overheid regels opstelt. Trouwens omdat het een  éénmalig gebeuren is, blijft de impact voor het milieu vrij beperkt.”

Meer foto’s, klik hier


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *