Waterbus komt (even) naar Temse

TEMSE – Momenteel loopt er een haalbaarheidsstudie om te bekijken of men de Waterbus ook naar Temse kan brengen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Toerisme Temse kwam burgemeester Luc De Ryck alvast met goed nieuws over de brug.
Komt de Waterbus binnenkort richting Temse ?

De Waterbus vaart sinds 1 juli 2017 tussen het Steenplein in Antwerpen en Kruibeke/Hemiksem. Sinds kort kan men nu ook richting Kallo en Zwijndrecht, het noordelijke traject richting haven nemen.

De resultaten zijn dermate positief, dat momenteel een haalbaarheidsstudie wordt gemaakt naar de mogelijke uitbreiding tot Temse/Bornem. De rederij Aqualiner onderzoekt de reistijd, tarieven, ketenmobiliteit, haltelocaties en wil uiteraard bovenal de potentiële vraag goed in kaart te brengen.

“We zijn er nog niet maar we zijn wel op de goede weg”, verklapte burgemeester Luc De Ryck (CD&V) tijdens de nieuwjaarsreceptie van Toerisme Temse. “Naast het financiële plaatje moet men ook de praktische kant van de zaak bekijken. Zo moet men testen of de Waterbus ook tijdens het hoogwatertij onder de scheldebruggen door kan varen.”

“Daarom wil men tijdens de maanden juli en augustus een proefproject opstarten richting Temse. Dit is slechts een beperkte periode, daarom is dit een belangrijke testcase.”

Eind dit jaar zou beslist worden of er ook een Waterbus richting Temse/Bornem ingezet wordt.

Tijdens het proefproject wil men testen of de Waterbus ook tijdens hoogwater onder de bruggen door kan varen

10 gedachtes over “Waterbus komt (even) naar Temse”

 1. De maanden juli en augustus zijn verlof maanden.
  De mogelijke gebruikers, zij die het zouden gebruiken voor woon-werk verkeer zijn dan in verlof.
  Dat zou een vals beeld geven voor de bezettingsgraad.
  Doe de test eens 4 maanden, één ervoor en één erachter.
  Zou een meer duidelijk beeld geven

 2. Prima!!!
  Mijn ouders wonen in het centrum van Antwerpen, onze auto mag niet meer in Antwerpen stad en LO. Parking Zwijndrecht dikwijls overvol…. Tram 3 soms bomval of werken, of ….
  Wij kijken er naar uit!!!!
  Nin Van Gastel

 3. Ik hoop echt dat de test positief geëvalueerd wordt en de waterbus definitief naar Temse komt. Zou super zijn. Ik zie er alvast naar uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *