Priester Poppestraat binnenkort voor alle bestuurders verboden richting vanuit de Kasteelstraat

Gemeenteraad keurde wijzigingen aan verkeersreglement in bepaalde straten goed

Tijdens de laatste gemeenteraad werden een aantal aanpassingen aan het verkeersreglement in bepaalde straten van de gemeente goedgekeurd.

verkeer_jommekeDe Priester Poppestraat wordt voortaan vanuit de Kasteelstraat verboden richting voor alle bestuurders. Dus ook fietsers zullen binnenkort de Priester Poppestraat niet meer mogen inrijden van uit de Kasteelstraat.
‘Het verkeersreglement zegt dat een straat minimum drie meter breed moeten zijn om toe te laten zwakke weggebruikers tegen het autoverkeer in te laten rijden’, aldus schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). ‘Even verder kunnen de fietsers via de Veerstraat wel richting Wilfordkaai.’

De Stripfigurenlaan, in de nieuwe verkaveling Doornwijk, wordt voortaan ondergeschikt aan de Doornstraat. In de ganse wijk zal voortaan ook een permanente zone 30 gelden. In een aantal lanen in de wijk zal ook éénrichtingsverkeer gelden, zoals de Suske & Wiskelaan, Nerolaan en de Jommekelaan.

In de Dorpsstraat in Elversele wordt de permanente Zone 30 opgeheven ter hoogte van de Priester Poppeschool. Wel zal de snelheidsbeperking blijven gelden op bepaalde tijdstippen, tijdens de schooldagen. Dit wordt aangeduid met een verkeersbord met oplichtende informatie.

Ook aan Bassischool de Klimroos in de Camille Vennenslaan wordt de permanente zone 30 opgeheven. De snelheidsbeperking blijft wel gelden tijdens schooldagen, op bepaalde tijdstippen.

In de Sint-Amelbergalaan wordt een afgebakende voetgangersovergang gerealiseerd ter hoogte van nr. 79.

Een gedachte over “Priester Poppestraat binnenkort voor alle bestuurders verboden richting vanuit de Kasteelstraat”

  1. In het verkeersreglement is van ‘zwakke weggebruikers’ nergens sprake. Dat van die drie meter breed staat ook niet in het verkeersreglement, maar wel in het reglement voor de wegbeheerder. Bovendien staat daarin dat fietsers ook in tegenrichting mogen toegelaten worden bij rijbaanbreedten van minder dan drie meter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *