De Temsese Winkeltas….een gegeerde bruid…

Nieuwe lading van 3.500 winkeltassen op komst,
te bekomen met bon in de Nieuwe Omroeper

TEMSE – Tijdens de jongste Sleutelbraderij werd de ‘Temsese winkeltas’ veelvuldig uitgedeeld. Zowat 500 tassen kregen een nieuwe eigenaar. Binnenkort worden extra winkeltassen geleverd .

“Sindsdien komen er op de dienst lokale economie talrijke vragen binnen van bewoners waar en hoe ze een winkeltas kunnen bekomen”, aldus schepen van Lokale Economie Geert Vandersickel (N-VA).

Medio 2017 lanceerde de dienst lokale economie de ‘Winkeltas Temse’ om het winkelen in de gemeente in de kijker te zetten.

De Temsese winkeltas

“Het was één van de vele maatregelen die deze legislatuur genomen zijn om de handelaars te ondersteunen”, stelt Vandersickel. “2.500 winkeltassen werden aangekocht om uit te delen bij diverse evenementen en gelegenheden. De resterende zakken van deze bestelling kregen een trotse eigenaar op de Sleutelbraderij.
De eerste zending was een test, die zeer geslaagd bleek te zijn. In juli 2018 besliste het college om extra 3.500 winkeltassen (met hetzelfde ontwerp) te bestellen, goed voor een investering van ongeveer 3.600 euro. Deze zullen verdeeld worden aan de bevolking via een “uitknipbon” in De Nieuwe Omroeper. De nieuwe lading wordt verwacht begin oktober.”

Om het gebruik ervan in Temse te bevorderen zullen nadien talrijke acties georganiseerd worden in samenwerking met de handelaars zoals bij voorbeeld een tombola onder de gebruikers van de winkeltas. Inspiratie en mogelijkheden genoeg.

“De winkeltas heeft heel wat troeven, zowel voor klant als winkelierstelt de schepen. “Ze is zeer stevig en voldoende groot om er al je boodschappen in kwijt te geraken. Veel kopen is immers ook veel verkopen. Het is daarenboven een mooie tas – een ontwerp van Maggie Meeus- waarmee iedereen gezien wil worden. Een herbruikbare winkeltas is goed voor het milieu en op de onderkant staat de slogan ‘Ik was vroeger een kunststoffles’, om aan te geven dat ze ook nog eens milieuvriendelijk geproduceerd is.

“De winkeltas van Temse is een schot in de roos, waarmee we andermaal de handelaars -die het al niet eenvoudig hebben – ondersteunen. Een investering van ongeveer 7.000 euro (beide zendingen samen) die zeker rendeert. Het is ook een mooi zicht wanneer onze winkeltassen rondlopen in de winkelstraten. Bij deze dan ook een oproep om zo veel mogelijk de winkeltas Temse te gebruiken”.

vlnr.:Linda Vander Staeten (KMO-ambtenaar), Saskia Vermariën (beleidsmedewerker lokale economie), Geert Vandersickel (schepen Lokale Economie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *