Petitie voor het behoud van de Durmetuin

TEMSE/TIELRODE – Door het verstrijken van de cijnspacht (einde 2019) en de twijfels over de toekomst is de Durmetuin volop in de actualiteit, uiteraard bovenal in Tielrode.

De vzw Tone (Bert Peersman, Johan De Vylder, Sebastien Van Der Elst en Pieter Van Haegenbergh) , die jaarlijks een muziekfestival in de tuin organiseert, nam het initiatief voor de samenstelling van een petitie: enerzijds nodigden zij de bezoekers van het festival uit om mee te ondertekenen, anderzijds startten zij een onlinepetitie. 320 festivalgangers zetten hun handtekening en bij de onlinepetitie stond de teller op zondag 2 september op 353.

Namens de vzw Tone overhandigde Pieter Van Haegenbergh op maandag 3 september de stand van zaken aan burgemeester Luc De Ryck en schepen Hugo Maes.

De burgemeester bevestigde wat hij op de jongste gemeenteraad zei: het gemeentebestuur wil de Durmetuin aankopen en kijkt momenteel uit naar bondgenoten, die mede de financiering kunnen mogelijk maken. Er zijn besprekingen op Vlaams en provinciaal niveau, en ook met andere instanties. De burgemeester zegde toe de vzw op de hoogte te houden van de evolutie van het dossier.

Pieter Van Haegenbergh met burgemeester Luc De Ryck en schepen Hugo Maes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *