Openlucht bierfestival Velle, grootser dan ooit

TEMSE-VELLE – Op zaterdag 9 juni vindt in Temse-Velle de derde editie plaats van het grootste openlucht bierfestival van het Waasland, met ruim 15 brouwers en meer dan 45 bieren. De nadruk ligt er op het degusteren van bijzondere bieren.

“De bezoekers kunnen er ook kennis maken met bier foodpairing, een ware hype momenteel in de culinaire wereld”, aldus Steven Weyers van café de Falcon. “Men zal daarbij onder meer kunnen genieten van hamburgers met ajuin gebakken in saison 1858 of ijs gemaakt of basis van een fruitbier.”

Ons bierfestival is het spontane resultaat van een unieke samenwerking tussen drie partners; de bier-liefhebbers-vereniging de Objectieve Kaaischuimers uit Temse, biercafé The Falcon en Foubert Events”, stelt Soames Maes, voorzitter van de Kaaischuimers. “De drie partners koesteren samen een diepgewortelde passie voor het bier en de streek. De gemeente Temse verleent haar steun aan dit project waardoor Temse-Velle die dag kan omgetoverd worden in een waar bierproeversdorp. De aanwezigheid van een kinderdorp laat het bierfestival uitgroeien tot een heus familie-evenement.”

“Bijkomend wordt er bij onze derde editie bijzondere aandacht geschonken aan een goed doel. De slotactie ten voordele van Kom Op tegen Kanker van de Gouden Caroluswielerploeg “Sandra the Rose” zal immers te gast zijn op ons festival! De deelnemers van het festival worden uitgenodigd om een vrijwillige gift te doen aan dit goed doel.”

Het organisatiecomité samen met verantwoordelijken van de Gouden Caroluswielerploeg “Sandra the Rose”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *