Buurthuis Den Boodt heeft nieuwe vaste stek

TEMSE – Buurthuis Den Boodt is na zes jaar verhuisd van de Boodtstraat naar de Scheldestraat. Het heeft onderdak gevonden in het pand waar enige tijd geleden nog schoenmakerij Beba gevestigd was.

Zes jaar geleden ontstond Den Boodt als welzijnscafé in een leegstaande OCMW-woning om kinder- en kansarmoede tegen te gaan. Het groeide snel uit tot een volwaardig buurthuis.

“We hadden maar plaats voor één tafel, en het huis zal snel vol. Dat werkte misschien zelfs ontmoedigend voor wie nieuw was”, vertellen Kim Cools, Hanne Maenhout en Irjen Rasschaert.

De sociale werkers van het OCMW zetten mee hun schouders onder het project en coördineren de werking van het buurthuis.

“We geven mensen verantwoordelijkheden en laten hen dingen organiseren. Dat gaat van knutselworkshops tot kookavonden. We willen mensen uit alle lagen van de bevolking elkaar laten ontmoeten, en dat gaat perfect op deze plek. Onze werking blijft niet beperkt tot de buurt, want we krijgen ook mensen uit Tielrode en Steendorp over de vloer. Door onze achtergrond bij het OCMW kunnen we hen ook makkelijk doorverwijzen als ze vragen of problemen hebben.”

Den Boodt in de Scheldestraat 64 is open op maandag van 13.30 tot 16.30 uur, woensdag van 10 tot 16 uur en vrijdag van 10 tot 13 uur. Vrijdagnamiddag wordt er gewerkt in de moestuin in de Kattebrug van 14 tot 16 uur.

Meer foto’s van de plechtige opening, klik hier

Buurtbewoners konden klinken op de heropening van Den Boodt
Kim Cools, Hanne Maenhout en Irjen Rasschaert geflankeerd door OCMW voorzitter Werner Maerevoet, directeur Guy Bonsecour, secretaris Herman Fonck, en OCMW leden Pascal De Dycker, Ingrid Deschepper en Paul Crutzen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *