De Zaat Raast groot retrofeest ondanks regenweer…

Ondanks het regenweer dat vanaf rond de middag ook Temse-centrum teisterde was De Zaat Raast editie 2015 een groot succes.

De oldtimers konden tussen 9 en 10 uur vertrekken voor een eenvoudige toerrit richting Mechelen en omstreken. Wie het iets uitdagender wil kon ook kiezen voor een sportiever en uitdagender roadbook, in de stijl van de bekende regularityritten.

De organisatie had een mooi programma uitgewerkt en die randanimatie trok ondanks het herfstige weerbeeldzeer veel volk.
Nadat de oldtimers vertrokken waren voor hun rondrit had de organisatie voor een nieuw evenement gezorgd.

De retrowielerwedstrijd, de eerste Groote Prijs ‘Jules De Schepper’ was een knaller van formaat.
Liefst 50 deelnemers, waaronder Jan Bogaert, de laatste profrenner die Temse kende, reden de 60 kilometer op een oude koersfiets, langsheen landelijke wegen, waarbij de fietsers vier keer de Markt passeerden.

de rest van de dag zakten een 200 scooters naar de Markt van Temse voor een grandioze meeting. T

Later draaiden DJ’s Mr. Tall & Mr. Small de beste plaatjes uit lang vervlogen tijden op vinyl,
zorgen The Retronettes voor interactieve animatie met spel en entertainment. en legden The Modernettes in hun Beauty Boudoir & Grime je haar terug in de plooi of meten je een welgevormd retrokapsel aan.
’s avonds was de dansvloer vrij voor al die wou leren dansen op de schitterende fities- & sixtiesmuziek. Nadien kon men de aangeleerde danspassen uitproberen op de muziek van Black Elvis.

Volgend jaar de elfde editie van de Zaat Raast, dan opnieuw zoals ‘vanouds’ opnieuw op zondag. Waarschijnlijk op 14 augustus 2016.

Meer foto’s, klik hier

128-DSC_0227
De eerste retrofietstocht tijdens de Zaat Raast was een groot succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *