Project Levend Verkeerspark leert kinderen ondermeer de gevaren van de dode hoek

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke/Temse startte weer het project ‘Levend Verkeerspark voor leerlingen uit het lager onderwijs.
Advertentie

“Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten in het zonaal Veiligheidsplan van de zone”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “In ons verkeersactieplan willen we de verkeersongevallen in de gemeenten terug dringen en de verkeersveiligheid verhogen, dit door allerlei acties, ondermeer gerichte snelheids- en alcoholcontroles, weekendacties, dagelijks verkeerspatrouilles, extra toezicht aan de scholen.”

Naast de repressieve acties, zijn er ook sensibiliseringsacties voor leerlingen van het lagere onderwijs, waaronder dit project.

“Het hoofditem is een uitgestippelde route op de openbare weg, die de kinderen rijden onder begeleiding van de politie.”, vertelt De Bruyn. “Leren fietsen in diverse verkeerssituaties, in de omgeving van de school, tussen het echte verkeer is de beste leerschool.”

“Naast het levend parcours, is er ondermeer ook een fietsbehendigheidsparcours en een fietscontrole”.

Ook heel belangrijk zijn de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens.

“Jaarlijks gebeuren hierdoor ongevallen”, weet de commissaris. “Door de zone werd een dodehoekzeil aangekocht, met de ware oppervlakte van de dode hoek. Hier worden de gevaren uitgelegd en men kan zelf een kijkje nemen in de cabine van de vrachtwagen.”

Het project is voor het vierde leerjaar en loopt deze week in Temse en ook nog op 1 juni. In Kruibeke gaat het project van start op 22 mei tot en met 25 mei .
In totaal doen 15 scholen mee, met 26 klassen en 545 leerlingen.

Wij gingen langs toen de leerlingen van de Sint-Amelbergaschool (SAS) verkeersles kregen.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *