Elverseelse kinderen onderzochten Trage Wegen

Elversele één van de drie pilootgemeenten in Vlaanderen voor project Gangmakers & Koplopers
TEMSE/ELVERSELE – Begin juni 2017 gaf het gemeentebestuur groen licht om Temse kandidaat te stellen voor het project Gangmakers & Koplopers. Dat is een onderzoeksproject dat het perspectief van kinderen en jongeren over trage wegen op een creatieve manier in beeld brengt en aan de hand van de beleving van de kinderen ideeën en aanbevelingen op maat presenteert.

Het project is een samenwerking tussen Trage Wegen vzw, Kind & Samenleving, Das Kunst en Office for Public Play.

Bij de kandidaatstelling werd Elversele aangeduid als mogelijk onderzoeksgebied. Er beweegt namelijk wat in Elversele: heropening verschillende voetwegels, uitvoering Sigmaplan, speelbos in ontwikkeling, herinrichting dorpskern en woonwijken… zaken waarbij bereikbaarheid en verbindingen belangrijke aandachtspunten vormen!

In juli 2017 volgde het leuke nieuws dat Temse, samen met Mortsel en Roeselare, geselecteerd werd als pilootgemeente voor de opstart van het project.

Het project werd in Temse opgevolgd door de Jeugddienst in overleg met de Groendienst en dienst Mobiliteit en kaderde binnen de kindvriendelijke strategie van de gemeente, waarbij de beleving en participatie van kinderen en jongeren centraal staan.

Tijdens de paasvakantie trokken acht kinderen (vooral uit Elversele zelf red.) op pad door Elversele en onderzochten alle hoekjes en kantjes van het dorp. Al spelend ontdekten ze heel veel trage wegen. Onderweg lieten ze een aantal sporen na om aan te duiden wat goed is en wat beter kan.

Op een feestelijk moment werden al die sporen met elkaar verbonden in een optocht, waarin de kinderen zelf het woord namen om de volwassenen te tonen wat ze ontdekt en bedacht hadden.

Voor aanvang van de tocht brachten de kinderen samen met de begeleiders ook het Koplopers & Gangmakers-lied.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *