Roland Peerens gehuldigd voor 175 bloedgiften

Recordhouder in Temse

TEMSE – Het Rode Kruis neemt ook in Temse een bevoorrechte plaats in. In 1934 opgericht door Frans Boel, burgemeester en big boss van de Boelwerf, speelt de afdeling al bijna driekwarteeuw een belangrijke rol in het gemeenschapsleven.

Maandag 26 maart was voor voorzitter Miche Vercruyssen en haar team een bijzondere dag. Die dag werd immers de 175ste beurt bloedgeven genoteerd van de 68-jarige Roland Peerens. Daarmee is hij recordhouder in de afdeling. Hij begon ermee in 1968. Andere opvallende figuren ter zake waren Robert Vercruyssen (135), Jules Deschepper (130) en Martin De Ryck.

Roland werd zowel door de afdeling als door burgemeester Luc De Ryck in de bloemen gezet. In zijn toelichting wees de burgemeester op het grote belang van het Rode Kruis en dankte en feliciteerde hij allen die zich onbaatzuchtig voor dit goede doel inzetten. De ‘jubilaris’ werd met attenties bedacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *