Heb jij een idee voor een tijdelijke activiteit op de leegstaande site van ISA ?

Jouw idee/activiteit op de ISA-site? Dien voorstel in voor 28/2 en maak kans op tegemoetkoming voor uitwerking. Met mogelijkheid tot bezoek site op 7/2 en tot stemmen op voorgestelde initiatieven

In 2012 kocht Interwaas het leegstaande ISA-schoolgebouw (1844-2010) en kloostergebouw met zijn terreinen van de Zustercongregatie H. Vincentius a Paulo op de hoek Gasthuisstraat-Pastoor Boelstraat. De hoofdbestemming van de toekomstige site van 10 000 m² zal ‘wonen’ zijn, mogelijks aangevuld met diensten en commerciële voorzieningen.
In afwachting van de goedkeuring van het masterplan en de bouwwerkzaamheden wil Interwaas nu een deel van de leegstaande site (buitenruimte van 2 400 m² + 2 stockeerruimten met stroom- en watervoorziening) tijdelijk – tot januari 2020 – ter beschikking stellen van de gemeenschap en plaatselijke initiatieven, zoals bv. een speelpleinwerking, buurtwerking, moestuin, recreatieve sportwedstrijd, zomerbar, kunstproject enz.

Hiervoor doet het Gemeentebestuur een beroep op ideeën van inwoners, winkeliers, verenigingen, horeca, groeperingen… Geïnteresseerden kunnen de site bezoeken op woensdag 7 februari van 16.30 u. tot 17.30 u. en (bij voorkeur) hun aanwezigheid bevestigen aan Interwaas of het Gemeentebestuur (contact: zie onderaan).

Heb jij of je vereniging een idee of initiatief voor een tijdelijke activiteit (1 of meerdere dagen) die je zelf kan organiseren en die thuishoort op de ISA-buitenruimte, dien dan jouw voorstel in voor 28 februari via één van de volgende kanalen:

https://temse.citizenlab.co – Temsenaar aan ’t roer – Tijdelijke invulling voor ISA – na aanmaak van een persoonlijk account
deelnamekaart die binnenkort huis-aan-huis wordt bedeeld (ook verkrijgbaar aan Infobalie AC De Zaat en dienst Toerisme op gemeentehuis)

Via de bovenvermelde website kan ook iedereen stemmen op het idee van anderen dat hij of zij het liefst gerealiseerd zou zien.

Op basis van het aantal stemmen voor ieder voorstel en bepaalde criteria selecteert een stuurgroep van Interwaas en het Gemeentebestuur dié initiatieven die voor uitwerking in aanmerking komen en die hiervoor een financiële tegemoetkoming krijgen (verdeling prijzenpot). Er is geen maximumaantal te selecteren initiatieven bepaald. De prijsuitreiking is gepland op 31 maart.

Het plan van de tijdelijk te gebruiken zone van het voormalige ISA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *