Temse herdenkt Wapenstilstand

TEMSE – 11 november is ook in Temse nog altijd een dag van herdenking. Toen door de restauratie van het gemeentehuis (2006-2008) de plechtigheid niet kon plaatsvinden aan het memoriaal onder de pui, werd zij verplaatst naar de kerk, aansluitend bij de eucharistieviering. Sindsdien vindt zij daar plaats (men is niet afhankelijk van de weersomstandigheden).

De plechtigheid na de mis omvat de voorlezing van een passend gedicht, het dodenappel, d.i. de voorlezing van de namen van alle slachtoffers van WO I en II, bloemenhulde door het Gemeentebestuur en VOS, het spelen van The last Post (trompet), de Brabançonne en De Vlaamse Leeuw (orgel).
De plechtigheid wordt op het gemeentehuis afgerond met een officiële toespraak door de burgemeester en een receptie.

De genodigden op het gemeentehuis, met op de eerste rij v.l.n.r. OCMW-raadslid Ingrid Deschepper, pastoor Julien Schreyen, gemeenteraadslid Miet Van Landeghem, burgemeester Luc De Ryck, erekolonel Robert Gils en Koen De Jonghe, voorzitter van de gemeenteraad.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *