Extra controles op zwerfvuil…ook in Temse

TEMSE/WAASLAND – Van 18 tot 24 september organiseert Mooimakers over heel Vlaanderen “de handhavingsweek”. Verschillende handhavers slaan binnen het grondgebied de handen in elkaar en voeren ze massaal extra controles uit zwerfvuil en sluikstort. Met hierbij de duidelijke boodschap: “zwerfvuil en sluikstorten blijven niet onopgemerkt”.
De Vlaamse ‘handhavingsweek’…ook in Temse

De Vlaamse Handhavingsweek
Zwerfvuil en sluikstorten kost onze samenleving handenvol geld. Ook de milieu-impact is niet gering, denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of koeien die sterven door het opeten van zwerfvuil.

Bovendien zorgt zwerfvuil en sluikstort voor ergernis en frustraties bij de burgers die het wel goed doen en draagt het bij aan het onveiligheidsgevoel.
Om een duidelijk signaal naar de vervuilers te geven, organiseert Mooimakers i.s.m. de gemeenten en afvalintercommunales van 18 t.e.m. 24 september de handhavingsweek. Tijdens die week wordt er in gans Vlaanderen extra aandacht besteed aan het controleren en beboeten van overtreders. Daarnaast worden er ook positieve acties georganiseerd om de burgers die het wel goed doen, te belonen.

Zowel politie, GAS-vaststellers, lokale of gewestelijke toezichthouders, bijzondere veldwachters, … werken mee aan de handhavingsweek.
In onze regio organiseren de gemeenten Stekene, Temse en Sint-Niklaas verhoogde controles op verschillende probleemlocaties. Afvalintercommunale MIWA stuurt tijdens deze week enkele vrijwilligers op pad om mensen voor hun goede gedrag te belonen met een leuke gadget.

Meer info vind je op www.miwa.be of www.mooimakers.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *