Feest van de Vlaamse Gemeenschap met de Valse Teefjes.

Komende vrijdag 3 juli viert men in Temse het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een academische zitting en aansluitend receptie in de feestzaal van het gemeentehuis. Gevolgd door een optreden op de Markt.

Feest Vlaamse gemeenschap 2015

 Daarna Om 20.30 uur wordt de Markt het centrum van de feestelijkheden.  Aan de pui van het gemeentehuis vindt een optreden plaats van De Valse  Teefjes uit Gent, ‘Madammen met veel Noten op hun Zang’.
Meer dan 25 flamboyante madammen brengen meerstemmig eigenzinnige  versies van bekende en minder bekende liedjes. De Valse Teefjes werpen  zich uitbundig op pop & rock, schlager, opera, soul, blues, jazz, strijdlied,  aria, varia etc. Het recept is een sappige mix van bekende covers en eigen  teksten op een bedje van gevarieerde Vlaamse dialecten. Van het Gents via  het Aalsters over het Brugs en het Brussels zingen de Valse Teefjes zich een  weg naar het Oostends en het Kempisch.

Aansluitend is er vuurdecoratie Magic Nacht of Bubbles & Fire. Komende  zondag 5 juli om 11 uur staat de eucharistieviering in de Onze-Lieve-  Vrouwekerk ook in het teken van de Vlaamse feestdag.

De organisatie van dit evenement berust bij OVV-Temse in samenwerking  met het Gemeentebestuur en Vlaanderen Feest. Toegang gratis. Iedereen is  van harte welkom.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *