Dieter Bouvry wint 25ste Grote Prijs Burgemeester De Ryck

TEMSE-VELLE – Het epicentrum van Temses wielerleven ligt al jaren op de Velle. De kermis behoort tot de succesrijkste in de regio en vooral tijdens die dagen is het er koersen geblazen, met als hoogtepunt de Grote Prijs Burgemeester Luc De Ryck voor elite zonder contract en beloften. Op dinsdag 15 augustus was de wedstrijd aan zijn 25ste editie toe.

De zilveren jubileumuitgave kreeg 46 renners aan de start, ondermeer kersvers nationaal kampioen Stijn De Bock. Hij werd voor de start gehuldigd door de burgemeester en Jos Verhulst, voorzitter van het organiserend comité Wielerbelangen-Velle. Guy Smet, die al 10x de wedstrijd won, verscheen niet aan de start.

De wedstrijd viel snel in een beslissende plooi. Al na 5 km kozen Matthias Raeymaekers, Louis Verhelst, Dieter Bouvry en Gianni Marchand het hazenpad. Tien km verder hadden zij 1’ voorsprong. Zij bouwden hun voorsprong uiteindelijk uit tot 4’. In de laatste rond gingen Bouvry en Marchand er vanoor. Marchand begon de spurt op kop, maar Bouvry remonteerde hem en won.

Raeymaekers werd 3de, Verhelst 4de. Achter hen viel het peloton in meerdere brokken uiteen. De spurt voor de 5de plaats werd gewonnen door Bavo Haemels voor Tony Heirbaut en Matthias Ongena.

Meer foto’s, klik hier

De Top 3 op het schavot, met vooraan de burgemeester, omringd door Maarten (secretaris) en Jos Verhulst (voorzitter).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *