Natuurpracht langs Schelde en Durme inspireert dichters Poëzieroute ‘Dichter bij de dijk’

TEMSE – Op zondag 18 juni werd de poëzieroute ‘Dichter bij de dijk’, tussen Hamme en Temse, officieel ingehuldigd met een fietstocht langs de 9 poëziepanelen.

Voor de vierde maal organiseerde het Gemeentebestuur i.s.m. de Davidsfondsafdelingen van Temse, Steendorp en Tielrode, de Amedee Verbruggenkring en de Heemkundige Kring Braem vzw (Elversele) de poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’ met als thema de natuurpracht langs Durme en Schelde. Uit 39 inzendingen werden 9 gedichten geselecteerd door de jury, bestaande uit Luc Peleman (HK Braem), Anne Van Broeck (Amedee Verbruggenkring), Frits Werkers (DF Tielrode), François Van Royen (DF Temse), Willy Borghgraef (DF Steendorp), bibliothecaris Marijke Dierickx en schepen Lieve Truyman. Deze gedichten werden aangebracht op de poëziepanelen langs het dijktraject Temse-Elversele.

Ook langs de dijk tussen Temse en Steendorp vindt u 6 poëziepanelen van Davidsfonds Steendorp en Davidsfonds Temse met gedichten die in 2016 werden vernieuwd.

Het gedicht ‘Weerspiegelingen’ van Tony Peirsman vind je in de schaduw van de voormalige Boelkraan. “De weerspiegeling die de Schelde creëert, vormt een kunstwerk op zich”, licht Tony Peirsman toe. “Dat inspireerde mij tot mijn gedicht. Ik ben wel fier, want het is al de vierde keer dat een van mijn gedichten wordt geselecteerd en ik heb ook een gedicht op de route tussen Temse en Steendorp.”

Bij de poëzieroute ‘Dichter bij de dijk’ tussen Elversele en Temse hoort trouwens ook een dichtbundel, verkrijgbaar bij de cultuurraad.

De jury met de winnende dichters aan het gedicht van Tony Peirsman, ter hoogte van de Boelwerfkraan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *