Er wordt weer les gegeven in Sint-Amelberga

Danstempel in vroegere turnzaal
TEMSE – Vijf jaar nadat Sint-Amelberga de schoolpoorten heeft gesloten, wordt er binnenkort weer lesgegeven. De vroegere turnzaal wordt vanaf deze week omgevormd tot nieuwe thuishaven van Upstream, een voor het Waasland nieuw danceconcept.

“We werken kwalitatief, met lesgevers als Malik, winnaar van ‘So You Think You Can Dance’”
initiatiefnemer Ricky Oudermans

Sint-Amelberga staat intussen al vijf jaar leeg, in afwachting van een nieuwe invulling voor de vroegere school op de hoek van de Gasthuisstraat met de Pastoor Boelstraat. Op wonen en eventuele winkels is het nog even wachten, maar vanaf deze zomer komen er dankzij Upstream toch weer leerlingen over de vloer en dat zorgt meteen voor extra sociale controle.

“Mijn dochter Mirte danst al van haar vijfde ‘urban’ stijlen: vooral hiphop, house en breakdance. Al zes jaar rijden wij hiervoor verscheidene keren per week naar Antwerpen, Gent, Leuven of Mechelen.” “Onlangs won Mirte nog de kids battle van de wedstrijd ‘Unbreakable’ in Antwerpen. In het Wase dansaanbod vonden we onze gading niet. Zo kwamen we op het idee om zelf iets te beginnen, want er is veel interesse voor urban dance”, legt initiatiefnemer Ricky Oudermans uit.

“Zo viel ons oog op een projectoproep van de leegstaande Sint-Amelbergaschool. Beheerder Interwaas was heel enthousiast over ons project, zodat we hier onderdak krijgen. De lessen beginnen in september, maar deze zomer zijn er al workshops in Amelberga”, kondigt Ricky Oudermans aan.

Op de plaats waar de scholieren vroeger turnden, komen leerlingen nu de kneepjes van het trendy dansvak leren. “We mogen de voormalige turnzaal gebruiken om urban dance-lessen te organiseren. Het concept hebben we een beetje uitgebreid. Urban dance is onze hoofdactiviteit, maar we brengen ook woord met slam poetry en rap, muziek met elektronische beats en beeldende kunst met graffiti, street-art en multimedia. Allemaal kunstvormen die een rechtstreekse band met hiphop hebben”, overloopt Oudermans de plannen.

Hij wijst op de bijzondere boodschap van Upstream. “Als ouders van een talentvolle dochter willen wij onze kennis van de urban scene aanwenden om jong creatief geweld te ondersteunen en culturen te verbinden. We werken kwalitatief, met lesgevers als ‘So You Think You Can Dance’-winnaar Malik, én laagdrempelig. Bij ons is iedereen gelijk, ongeacht leeftijd of afkomst.”

De turnzaal wordt vanaf deze week grondig aangepakt, zodat de nieuwe dancetempel klaar is tegen de proefdag op 23 juli. In augustus is er ook al een bootcamp met Malik. En Mirte? “Voor mij is dans de ideale uitlaatklep en het is heel fijn dat ik dat nu ook in Temse zelf kan doen”, glundert ze.

info: www.upstreamtemse.com

Mirte probeert de vroegere turnzaal al s uit onder het goedkeurend oog van papa Ricky

www.upstreamtemse.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *