Vijf jaar actie om bus over brug te krijgen

Precies vijf jaar al is Haal De Lijn over de brug actief en omdat dit zonder resultaat blijft, trok de burgerbeweging naar de gemeenteraad.

De leden van de groep deelden maandagavond 1 juni pamfletten uit aan de gemeenteraadsleden en het publiek naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de start van hun acties voor een busverbinding tussen het Waasland en Klein-Brabant.

‘Vandaag willen we de gemeenteraad opnieuw om aandacht vragen’, hekelde woordvoerder Dirk Smet. ‘Iedereen ziet dat de mobiliteit en de leefbaarheid op de N16 achteruitgaan. De verkeersstroom over de Scheldebrug neemt angstaanjagend toe. Het zijn al nu ruim 200.000 voertuigen per week. En daar staat amper één trein per uur tegenover. De geplande herinrichting van de N16 zal de problemen alleen maar vergroten.’

Aan de Temsese gemeenteraadsleden werd gevraagd om mee na te denken over alternatieven. ‘Denk aan de inwoners van de gemeente, maar ook aan de bereikbaarheid van bedrijven, scholen en ziekenhuizen. De actievoerders zien een oplossing in een snelle busverbinding tussen Temse en Willebroek, met de bestaande treinlijn als aanvulling. Het feit dat de bussen van De Lijn momenteel niet eens een halte hebben aan het station van Temse, vormt ook een doorn in het oog.

Bron: Het Nieuwsblad, GVH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *