Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) opende symbolisch eerste stripstratenwijk in het land.

Bewoners en toekomstige bewoners verbaasd dat de opening niet in de wijk zelf plaats vond.  

In de feestzaal van het gemeentehuis  vond op zondag 10 mei de symbolische opening plaats van de Doornwijk, de eerste stripstratenwijk in ons land, tussen Doornstraat, gewestweg N16 en de Kleine Dweersstraat.

 ‘Deze officiële opening is het uniek sluitstuk van het project’, aldus Freddy Verbeke (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening, die toelichting gaf bij de realisatie van de Doornwijk. ‘Het is een droom die werkelijkheid wordt voor vele gezinnen. Op een oppervlakte van 10.50 hectare zullen er zowat 200 woongelegenheden gerealiseerd worden, waaronder tien procent sociale woningbouw.’

De volgende striphelden krijgen een laan in de wijk: Suske & Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, Nero, De Smurfen, De Rode Ridder, Piet Pienter & Bert Bibber én de middeleeuwse draak van Temse: Fretalop.

Ter gelegenheid daarvan organiseerden Toerisme Temse, de gemeentelijke bibliotheek en het gemeentebestuur meerdere wedstrijden. De winnaars werden tijdens een officieel moment in de bloemetjes gezet.

De Objectieve Kaaischuimers lieten éénmalig het bier 'Doornwijk speciale' brouwen.
De Objectieve Kaaischuimers lieten éénmalig het bier ‘Doornwijk speciale’ brouwen.

De Objectieve Kaaischuimers lieten voor de symbolische opening van de wijk een biertje brouwen bij brouwerij Paenhuys in Antwerpen. De ‘Doornwijk speciale’ werd wel enkel éénmalig tijdens de receptie na de officiële opening geschonken.

Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD)
Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD)

‘Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) was, ondanks een drukke agenda, naar Temse afgezakt om de nieuwe verkaveling symbolisch te openen.

‘Het was een sympathiek idee om de straten in de nieuwe wijk stripnamen te geven’, aldus Gatz. ‘Strips zijn zo populair dat het mij verbaast dat tot nu toe geen andere gemeenten op het idee kwamen.’

De officiële ingebruikname vond plaats in de feestzaal van het gemeentehuis.
Bewoners en toekomstige bewoners waren teleurgesteld dat er geen plechtigheid voorzien werd in de wijk zelf.

 Sander Van Remoortere, Lien De Waele en zoontje Eyben (2,5)  zullen begin volgend jaar hun intrek nemen in hun fonkelnieuwe woning in de stripstratenwijk.

‘We wonen momenteel vlakbij , in de Kleine Dweerstraat’, vertelt Lien. Maar ik miste het samenhorigheidsgevoel van een wijk. Het is hier ook een wijk met veel jonge koppels en diversiteit van woningen.’

Het gezin zal in de Suske en Wiskelaan gaan wonen.

‘De naam valt al bij al nog mee’, lacht het koppel. ‘Beter dan de Piet Pienter en Bert Bibberlaan.  Samen met ons dachten trouwens vele toekomstige bewoners dat het hier vandaag in de wijk feest ging zijn. De kinderen hadden in school briefjes gekregen over de officiële opening van onze wijk. We zijn eigenlijk wel verbaasd dat er geen plechtigheid plaats vind.’

 Momenteel heeft al één gezin zijn intrek genomen in de nieuwe wijk.
Tanja Heirwegh  en Michael Carney verhuisde met de kinderen Shawn Kailen Carney (6) en Denzel De Maarschalck (9) van de Cliviawijk naar de overzijde van de N16.

‘We wonen in de Jommekelaan, en die naam valt nog mee’, oppert Carney. ‘Maar heel wat mensen denken dat het een grap is als we vertellen in welke straat we wonen. Maar om de straten stripnamen te geven was wel een tof idee.  Daarom hadden we uitgekeken naar een feestje voor de opening van onze wijk, met aanwezigheid van enkele striptekenaars. Dat leek me wel een leuk idee. We zijn dan ook verbaasd dat alles doorgaat in het gemeentehuis.’

Meer foto’s, klik hier

Tanja Heirwegh  en Michael Carney met de kinderen Shawn Kailen Carney (6) en Denzel De Maarschalck (9)  en Sander Van Remoortere, Lien De Waele en zoontje Eyben (2,5)  dachten dat de officiele opening ter plaatse zou plaatsvinden.
Tanja Heirwegh en Michael Carney met de kinderen Shawn Kailen Carney (6) en Denzel De Maarschalck (9) en Sander Van Remoortere, Lien De Waele en zoontje Eyben (2,5) dachten dat de officiele opening in de wijk zelf zou plaatsvinden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *