De Green Pirates zijn terug thuis

Militaire vriendenkring is opnieuw aangemeerd in thuishaven
STEENDORP – Aan de Kapelstraat in Steendorp opende schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) officieel het Piratennest, het nieuwe clublokaal van militaire vriendenkring de Green Pirates.

The Green Pirates zijn wereldberoemd in Steendorp. Ze verzamelen alles wat met het leger en piraten te maken heeft: kledij, tenten, gereedschap, militaire voertuigen en nog veel meer. Dat gebruiken ze dan voor samenlevingskampen en uitstappen.’ ‘

Na een zoektocht van drie jaar hebben de piraten opnieuw eindelijk een vaste haven gevonden.

De vriendenkring zat 26 jaar lang met café/museum ’t Piratennest aan de Gelaagstraat.  In 2013 kreeg Winnetou, uitbater van het café en bezieler van de Green Pirates, , van de eigenaar van het pand te horen dat het gebouw verkocht was aan een bouwpromotor.

Daardoor moesten ze op zoek naar een nieuwe locatie voor hun café.

De voorbije jaren kampeerden de piraten met hun café in de voormalige burelen van de oude steenbakkerij van Steendorp.

“We wisten dat dat een tijdelijke oplossing was tot we een nieuwe locatie gevonden hadden”, stelt Winnetou. “De grootste moeilijkheid om een nieuw pand te vinden was omdat we in Steendorp wilden blijven. We hebben alles woningen die te huur waren in Steendorp geprobeerd. Maar telkens werden we geweigerd omdat de immobiliënkantoren selecteren zonder dat de eigenaars van de panden daar van op de hoogte zijn. Enige tijd geleden was er dan op radio 1 een programma over de praktijken van die kantoren. Dat is in het nieuws geweest en de week daarop kregen we plots vijf aanbiedingen, van de panden waarvoor we eerst niet in aanmerking kwamen. Maar ondertussen was er een inwoner van de gemeente, die ons zijn woning die te huur kwam, aangeboden heeft”. We zijn echt blij dat we in Steendorp kunnen blijven want ik hou van deze gemeente “.

Meer foto’s, klik hier

DSC_3611
“We zijn echt blij dat we hier kunnen blijven, ik hou van Steendorp”, aldus Winnetou (2e v. links)

2 gedachtes over “De Green Pirates zijn terug thuis”

  1. Hallo winnentou ik heb naar een aflevering van jammers zitten kijken en over de geschiedenis van u van 20 jaar terug en nu nou u heeft mijn respect .ik woon zelf in Nederland heb 10 en een half jaar als militair gewerkt en ik zag dat u ook een groep mannen had moet zeggen ziet er strak uit de omgeving zag er ook goed uit mijn respect voor u en u mannen met vriendelijke grote ronald

  2. WINNETOU HOE GAAT HET MET U?ZEER LANG GELEDEN,MAAR NIET VERGETEN.WAT JE HEBT VERWEEZELIJKT HEB CVELE GROETENHAPO.HOPELIJK HOREN WE ELKAAR NOG EENS?MAAI FTW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *