Officiële eerste steenlegging van nieuwe polyvalente zaal in Steendorp

STEENDORP-Vrijdag 8 juli vond in de Gelaagstraat in Steendorp de officiële eerste steenlegging plaats van de nieuwe polyvalente zaal.

Het  nieuwe gebouw komt vlak aan de oude jongensschool. Aan die jongensschool zijn al renovatiewerken bezig, want ook dat gebouw maakt mee deel uit van de nieuwe plannen. De aannemer gaat speciaal met bakstenen werken, als knipoog naar het steenbakkersverleden van Steendorp.

Temse investeert meer dan 1,4 miljoen euro en hoopt tegen volgende zomer het gebouw in gebruik te nemen. Vooral verenigingen zullen er dan hun nieuwe thuis krijgen. Zo krijgt de plaatselijke harmonie een gloednieuwe repetitieruimte in het vernieuwde  schoolgebouw en zullen de carnavalsfuiven kunnen doorgaan in de nieuwe zaal. Momenteel gebeurd dat nog in de sporthal van de plaatselijke lagere school.

“Voor de naamgeving van de nieuwe zaal kregen we heel wat suggesties”, aldus schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA). “Maar we kozen voor een naam die voor altijd met Steendorp zal verbonden zijn, De Mosterdpot. Dit naar analogie met de kerk waarvan de toren nooit volledig afgewerkt werd en daardoor de bijnaam de mosterdpot kreeg”.

Samen met de eerste steenlegging werd op het terrein, waar de nieuwe polyvalente zaal gerealiseerd wordt, ook een tijdcapsule ingegraven.

“Die bevat info over verenigingen en dergelijke die in 2016 in Steendorp actief zijn”, klinkt het bij de schepen. “En als die cilinder binnen 100 of misschien wel 200 jaar wordt uitgegraven weet men dan hoe de mensen in Steendorp in 2016 leefden.”.

Meer foto’s, klik hier

DSC_3568
De aanwezigen kregen ook meer info over de plannen van de nieuwe zaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *